Câinii vagabonzi din Capitală, trimiși în adăpostul de la Fundulea

Categories La ziPosted on

Câinii vagabonzi din Capitală, trimiși în adăpostul de la Fundulea

Câinii maidanezi care vor fi strânși de pe străzile din Capitală vor fi duși la adăpostul care este în curs de amenajare la Fundulea, a declarat primarul Sorin Oprescu, primarul general al Bucureștiului, citat de ziare.com.

La Fundulea, municipalitatea face un adăpost unde vor putea fi strânși 15.000 de câini, pe locul fostei stațiuni de cercetări agricole, care se întindea pe o suprafață de 14 hectare.

“Am început să strângem câinii vagabonzi, să le creăm condiții în adăpostul de la Fundulea. În momentul în care va fi funcțional, o să-l desființăm pe cel de la Pallady”, a spus Oprescu.

Primarul general a declarat că mulți bucureșteni iau în grijă maidanezi, dar apoi îi lasă liberi pe străzi și nu le mai dau de mâncare.

Edilii promit că în 2011 vor cheltui cu 1-2 milioane de lei mai mult decât anul trecut pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

Măsurile au fost anunțate după ce, în urmă cu două zile, o femeie a fost sfâșiată de o haită  de câini maidanezi în curtea Administrației Domeniului Public Sector 5.