CONSTANŢA: Delegaţie a ambasadei britanice, la CCINA şi în Port

Categories EconomicPosted on

Astăzi, marţi – 8 aprilie, Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, a primit vizita doamnei Ileana Răduţ, director adjunct al Secţiei Comerciale a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, şi a doamnei Alice Şapcaliu, consilier comercial al ambasadei.

Secţia comercială a Ambasadei Marii Britanii sprijină companiile britanice, care vor să investească şi să dezvolte activităţi în România, de aceea reprezentanţii acestei instituţii s-au interesat, în mod deosebit, de activitatea pe care o desfaşoară Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, dorind, însă, să se familiarizeze şi cu activitatea desfăşurată de Portul Constanţa.

De aceea, pe lângă vizita la sediul CCINA, reprezentanţii ambasadei au făcut şi o vizită la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC SA) şi la două companii portuare.

 Directorul general al CCINA Constanţa ,Ion Dănuţ Jugănaru, a avut plăcerea de a prezenta Sistemul Camerelor de Comerţ din România, făcând afirmaţia că, într-o mare măsură, acesta se aseamănă cu cel din Marea Britanie!
De asemenea, a prezentat şi Camera de Comert Constanţa, cu cele patru secţiuni ale sale, specificând că este singura Cameră de Comerţ din România care are, în denumire, noţiunea „Navigaţie”, având firme membre din acest domeniu, şi că o preocupare importanta a Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa este atragerea de investitori străini, în judeţ.

Ion Dănuţ Jugănaru a vorbit şi despre Portul Constanţa, care are o importanţă deosebită, atât ca port maritim, cât şi ca port fluvial. Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa crede în dezvoltarea accentuată, şi pe viitor, a Portului Constanţa, având în vedere poziţia sa strategică.

De asemenea, a amintit de turismul de litoral şi de dezvoltarea acestuia în ultimii ani, de dezvoltarea agriculturii şi de necesitatea investirii în sisteme de irigaţii, în Dobrogea.

Au fost amintite şi alte domenii de activitate, foarte importante pentru judeţ, cum ar fi: industria energetică, industria alimentară, producţia de textile, de mobilă, dar şi cea de materiale de construcţii.
În România există, în acest moment, cea mai mare investiţie în Europa Centrala şi de Est, în ceea ce priveşte parcurile eoliene!

Doamna director adjunct Ileana Răduţ a mulţumit directorului general al CCINA Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, pentru primire.
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa se va implica profund şi va acorda tot sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, pentru atragerea de investitori britanici în judeţul Constanţa şi pentru organizarea comună a unor întâlniri bilaterale, „B2B”, între firme constănţene şi britanice.
Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea reciprocă a deschiderii şi disponibilităţii pentru o colaborare eficientă, pe viitor.