Filmul „Nu sunt faimos dar sunt aromân” ajunge și în Sibiu și Timișoara. BONUS: două surprize pentru constănțeni

Categories Cultura-educatiePosted on

Filmul „Nu sunt faimos dar sunt aromân” va putea fi vizionat și în Sibiu.

Acesta va fi proiectat, în premieră, mâine, 15 mai, de la ora 19.00, la Cercul Militar, în cadrul festivalului internațional Cinemateca Iubirii.

La evenimentul de deschidere vor participa actorul și regizorul Toma Enache, alături de actorul Lică Gherghilescu, care au plecat de astăzi spre Sibiu.

Sâmbătă, 17 mai, filmul va putea fi vizionat în Dudești, Timișoara.

Regizorul Toma Enache spune că în data de 23 mai, de Ziua Națională a Aromânilor, va fi organizată o proiecție specială în Constanța.

O zi mai târziu, pe 24 mai, Toma Enache oferă o altă surpriză: spectacolul ”Conul Leonida față cu reacțiunea” („Lali Nida s-ampuliseashti cu stranghilji”), în aromână, va putea fi urmărit GRATUIT, la Teatrul pentru Copii și Tineret, amplasat în zona peninsulară a orașului.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân/ Nu hiu faimos ama hiu armân” este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramuşat (Toma Enache), un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr este purtat de Armânamea (Linda Croitoru), ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Pelicula a fost filmată în Los Angeles, pe Walk of Fame şi la Kodak Theatre, în Macedonia, Grecia, Albania şi România, în Constanţa, Bucureşti şi Peştera Ponicova. Este primul lungmetraj realizat în aromână.

Filmul a fost vizionat până acum de peste 15.000 de spectatori.