Constanța, paralizată de prima zi adevărată de iarnă. Unde este Radu Mazăre?

Categories SocialPosted on

Autoritățile din orașul Constanța au fost luate prin surprindere de prima zi adevărată de iarnă din acest sezon. Odată cu primii fulgi au apărut și primele probleme. Toate școlile și grădinițele au fost închise mâine, traficul se desfășoară cu dificultate, pentru că nimeni nu s-a obosit să arunce cu nisip sau alte substanțe pe străzi, multe semafoare nu mai funcționează de câteva zile, mai multe străzi au rămas fără curent electric. În plus, copacii au devenit un adevărat pericol public. Unul a căzut deja peste o mașină, în Tomis Nord, iar incidente asemănătoare sunt posibile oricând.

Simptomatic pentru modul în care este administrată această primă zi adevărată de iarnă este intersecția de la Trocadero. Semafoarele de acolo nu mai funcționează de 48 de ore, dar, în ciuda faptului că traficul se realizează cu dificultate, autoritățile stau cu mâinile în sân. Mai multe, astăzi au picat și semafoarele din intersecția de la City Mall, una dintre cele mai mari din oraș. Niciun muncitor nu a fost găsit la fața locului, pentru a încerca să remedieze defecțiunea și nici măcar un polițist care să dirijeze traficul. Unde sunt autoritățile, se întreabă oamenii.

Nu puteți merge pe stradă? Nicio problemă. Fiți mulțumiți că la anul vom avea un revelion ca în Paris. În aceste zile, primăria trimite prin poștă scrisoarea primarului Mazăre, în care acestea le dă vestea bună: ”De la anul, orașul tău va râde de sărbători, iar eu voi fi în cartierul tău, cu tine în stradă, și vom sărbători revelionul așa cum n-a văzut Parisul”, spune Mazăre în epistola sa.

Potrivit fostului prefect Claudiu Palaz, primarul ar fi în aceste zile la schi, în Austria.

Nu este prima dată când Primăria Constanța este luată prin surprindere că iarna ninge.

În anul 2008, în ianuarie, puțină zăpadă și un vânt destul de puternic au paralizat orașul. Constănțenii, pietoni sau șoferi deopotrivă, au ajuns atunci la capătul răbdării, pentru că nicio mașină de intervenție nu a ieșit în stradă. Străzile deveniseră practic impracticabile. Oamenii erau cu atât mai furioși cu cât primarul orașului se bronza la căldură, în Brazilia. ”Mazăre, lasă-ne” și „Radule, rămâi în Brazilia!” sunt mesajele pe care constănțenii le-au trimis primarului.