Coreea de Sud: Exerciţii militare cu muniție de război în Marea Galbenă

Categories La ziPosted on

Coreea de Sud: Exerciţii militare cu muniție de război în Marea Galbenă

Militarii din Coreea de Sud au început luni exercițiile cu muniţie de război programate să aibă loc în Marea Galbenă, informează Realitatea TV.

O parte dintre manevre se vor desfășura în apropierea unei insule din Marea Galbenă, în apropiere de graniţa maritimă disputată cu Coreea de Nord, unde s-au mai înregistrat tensiuni.

Exerciţiile militare se desfășoară cu muniţie de război în apropiere de coasta Coreii de Sud, în condiţiile în care Seulul a avertizat că îşi va înăspri atitudinea faţă de Phenian, pe fondul ostilităţilor recente. Exerciţiile navale “au început în 29 de locuri, de-a lungul a trei coaste, aşa cum era programat”, a declarat un oficial din Statul Major Inter-arme sud-coreean.

Duminică, Phenianul a criticat manevrele şi a acuzat Seulul că ia măsuri “pentru escaladarea confruntării şi declanşarea unui război”. Exerciţiile navale sunt programate să dureze până vineri.

Noul ministru sud-coreean al apărării, Kim Kwan Jin, a declarat că forţele armate vor lua “măsuri ferme astfel încât Coreea de Nord să nu mai îndrăznească o provocare”, relatează agenţia sud-coreeană Yonhap.