Crin Antonescu cere iertare Regelui Mihai “pentru agresiunea stupidă a lui Băsescu”

Categories La ziPosted on

Crin Antonescu cere iertare Regelui Mihai “pentru agresiunea stupidă a lui Băsescu”

Liderul PNL, Crin Antonescu i-a trimis joi Regelui Mihai o scrisoare deschisă prin care îi cere iertare pentru “agresiunea stupidă şi ticăloasă” la adresa Majestăţii Sale făcută de preşedintele Băsescu şi subliniază că românii sunt alături de el şi îl respectă ca pe un simbol al istoriei țării.

“Majestate, vă scriu în numele tuturor românilor, republicani sau monarhiști, care-și iubesc țara și își respectă istoria. Ați fost jignit încă o dată și am fost cu toții jigniți încă o dată de către un apatrid moral, care se află astăzi, vremelnic și din ce în ce mai abuziv, în fruntea statului român. În numele tuturor compatrioților mei care Vă respectă ca pe un simbol al istoriei noastre, Vă cer eu iertare pentru această agresiune stupidă și ticăloasă”, i se adresează Crin Antonescu Regelui Mihai.

Liderul PNL mai scrie că românii sunt alături de Majestatea Sa pentru ceea ce a reprezentat și reprezintă, “din respect pentru istoria și demnitatea României”.

Regele Mihai nu a autorizat pe nimeni să facă declaraţii pe marginea afirmaţiilor lui Traian Băsescu, a declarat Radu Ghinea, consilier al Casei Majestăţii Sale.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri seară că Regele Mihai a săvârşit un act de trădare în 1947, când a abdicat şi a părăsit ţara, catalogându-l drept “slugă la ruşi”, spre deosebire de Ion Antonescu, care, în mod nedrept, a rămas în istorie ca un criminal de război.