Descoperiti insulele secrete italiene in care suproturismul nu este o problema

Categories Timpul LiberPosted on

Italia are cu adevarat o atractie atemporala. Tara a trecut prin atat de mult recent, asa ca ai putea fi iertat ca ai uitat trasaturile care fac din Italia una dintre cele mai diverse geografice si spectaculoase tari de pe pamant.

Dincolo de destinatiile clasice precum Venetia, Florenta si Roma – si chiar si dincolo de „cizma” continentala a Italiei – exista insule superbe de diferite forme si dimensiuni care invita la descoperire.

Si arhipelagul eolian, chiar langa coasta de nord a Siciliei, este, fara indoiala, cel mai vrajitor dintre acestea. Aici, suproturismul nu a fost niciodata o problema – si cu siguranta nu este o problema in acest moment.

Un lant de insule vulcanice

Cele sapte insule din lantul eolian includ Salina luxurianta, insula de joaca pentru jet-set Panarea si Stromboli eteric, al carui vulcan activ este acelasi spectacol care a fascinat calatorii din cele mai vechi timpuri. Formatiuni de lava noduroase, rosiatice, grationeaza multe dintre aceste coaste insulare variate, uneori iesind chiar de pe fundul marii.

Insulele Eoliene sunt, fara indoiala, cel mai curat arhipelag din intreaga Mediterana si sunt, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Mergeti acolo cu feribotul din orasul sicilian Milazzo sau zburand in Napoli sau Palermo apoi luand orice numar de feriboturi din acele orase catre insule, care includ:

  1. Stromboli Fiery

Vulcanul Stromboli este pe buna dreptate cunoscut sub numele de „farul Mediteranei”, deoarece in fiecare seara, lava erupe din varf si curge dinspre Sciara del Fuoco in mare. Este o priveliste cu adevarat uimitoare, mai ales cand te bucuri de pe puntea in aer liber a unei barci de noapte – este usor sa gasesti una in micul port din Ginostra.

Vulcanul are de fapt 8.000 de metri inaltime, in timp ce doar aproximativ 3.000 de metri se afla deasupra nivelului marii. Exista cateva sate mici si cateva plaje decente cu nisip negru pe insula, dar practic, Stromboli este un vulcan urias.

  1. Salina dulce

Doi vulcani disparuti si disparuti formeaza coloana vertebrala a Salinei. Cel mai inalt dintre cele doua, Monte Fossa delle Felci, la 962 de metri, este cel mai inalt varf din arhipelagul eolian.

Spre deosebire de Stromboli sever, aceasta este o insula luxurianta si verde. Cele mai renumite produse ale sale sunt caperele si Malvasia, vinul dulce parfumat, facut din struguri uscati.

Portul principal este Santa Marina, dar pentru cele mai bune privelisti si cele mai interesante locuri de cazare, urcati intr-un autobuz catre satul Malfa, unde Hotelul Signum are un restaurant placut in aer liber si un centru spa excelent. La varful stancii Capofaro Locanda si Malvasia, poate fi necesar sa traversati o podgorie pentru a ajunge in camera dvs. – nu neaparat un lucru rau.

Amatorii de filme pot recunoaste, de asemenea, Salina ca locul in care a fost filmat filmul clasic din 1994 „Il Postino”.

  1. Panarea

Panarea este una dintre cele mai mici dintre eoliene. Cu combinatia sa de geografie stricta si reputatie pentru atragerea listelor A precum Uma Thurman si Giorgio Armani, este raspunsul italian la Mykonos.

De fapt, benzile varuite ale satului principal amintesc de orasele insulare grecesti. Nu este o surpriza atunci ca inainte ca vechii romani sa fie aici, Panarea a fost stabilita de grecii micenieni.

Hotelul Raya, vesel si eclectic, a contribuit la plasarea Panarea pe harta in anii 1960 si este in continuare cel mai bun loc de cazare.

Faceti o scurta excursie cu barca la insula pustie Basiluzzo, unde puteti inota in apele albastre limpezi. Deasupra apei, Air Panarea ofera tururi cu elicopterul vulcanului Stromboli din apropiere.

  1. Lipari

La aproape 15 mile patrate, Lipari este cea mai mare dintre Insulele Eoliene si poarta dovezi ale asezarilor cu mult inainte de sosirea colonistilor greci antici.

Orasul sau principal, numit si Lipari, este capitala comerciala a eolienilor si se simte ca o versiune mai practica a Capri. De asemenea, gazduieste un muzeu arheologic care trebuie vizitat, cunoscut pentru afisarea unor incarcaturi antice de naufragiu si pentru cea mai mare colectie de masti miniaturale de teatru grecesc din lume.

Din punctul de observatie Quattrocchi (Patru Ochi), la aproximativ doua mile de orasul Lipari, puteti obtine o priveliste de peisaje dramatice si o vedere peste apa pana la insula Vulcano.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *