DEZASTRU ÎN CONSTANȚA. Facturile de întreținere pentru luna decembrie au atins și 1.500 de lei. Oamenii sunt revoltați

Categories SocialPosted on

Ziarul Timpul v-a prezentat cât a venit factura pentru întreținere pentru luna decembrie, prin câteva exemple. Articolul nostru a fost completat de cititori, care au afirmat că cifrele avansate de nou, de circa 700 de lei pentru un apartament de trei camere, sunt mult mai mici decât în alte cazuri.

Cosmin spune că a plătit pe decembrie 10 milioane de lei vechi, în condițiile în care a fost plecat din localitate cea mai mare parte a timpului și nu a consumat aproape nimic.

Cristina Stancu afirmă că are de plată, pentru 4 camere, în zona Gară, 1.600 de lei. ”Aproape cât două salarii de profesor cu vechime. Frumoasă viață de trăit”, spune doamna, într-un comentariu postat pe pagina noastră de internet.

Sofia are un apartament de două camere cu repartitoare, care au stat închide jumătate din timp. Factura pe decembrie: 550 lei.

Alina, studentă, afirmă că pentru o garsonieră în zona Victoria a plătit numai pentru căldură 387 de lei. ”Toată lumea compătimește pensionarii, dar studenții ce să facă? De unde să scot eu atâția bani?”

Ana spune că pentru un apartament de 43,5 mp, în cartierul Tomis I, căldura o costă 388 de lei, în condițiile în care în luna decembrie temepaturile au fost de 12-13 grade, dar caloriferele ardeau. ”Am aruncat banii pe fereastră”, spune ea.

Crisitian B afirmă că pentru un apartament de 3 camere, cu repartitoare, a ajuns să plătească 800 de lei pentru căldură, și un total la întreținere de 1.150 de lei. ”Muncim două luni ca să putem plăti întreținerea pentru o lună”, afirmă cititorul nostru.

Alfred Busuioc a comentat pe Facebook, unde a menționat următoarele prețuri pe decembrie 2013: 1 cameră – 370 lei, 2 camere – 570 lei, 3 camere – 737 lei, 4 camere – 923 lei. Este vorba numai despre căldură, în apartamente fără repartitoare. Cititorul nostru stă la 4 camere dar are centrală pe gaze și a plătit numai 260 de lei.”Menționez că am purtat o luptă crâncenă cu RADET pentru debranșare. Dosarul de debranșare a avut aproximativ 50 de pagini, iar condițiile pe care le impun sunt aprope imposibile și ILEGALE! Sunt un debranșat FERICIT!”, spune el.

Ionescu Radu afirmă că au de plată 1.440 de lei la un apartament de 3 camere, iar alși 3 vecini de-ai săi au de plată peste 1.500 de lei, numai pentru căldură. ”Ce aș putea face? Pe cine să omor?”, se revoltă el.

Mirela Vernescu afirmă că un apartament de patru camere în care nu locuiește nimeni, dar probabil că repartitoarele au fost deschise la maximum, are o factură de căldură de 1.465 de lei.

Despina Setco avansează o cifră aproape incredibilă: 1.751 de lei, dar fără să menționeze pentru câte camere.

Dumitra Lefter ne anunță că într-un apartament în care nu locuiește nimeni și în care repartitoarele au fost oprire a fost furnizată căldură de 500 de lei. ”Cui să mă plâng?”, întreabă doamna.

Cristian Radu spune că are un apartament de 2 camere, 40mp, repartitoare la calorifere care stau închise permanent, încălzirea făcându-se cu convector electric. Cu toate acestea, încălzirea de la RADET îl va costa 100 de lei, pentru țevile care trec prin apartament.

Miti Mity ne informează că la un apartament de două camere în Tomis Nord factura pe decembrie a venit 720 lei.