„Regii asfaltului” au câştigat contracte pe bani europeni. Vezi aici ce drumuri construiesc Umbrărescu, Besciu şi Iordache

Categories Economie, La ziPosted on

„Regii asfaltului” au câştigat contracte pe bani europeni. Vezi aici ce drumuri construiesc Umbrărescu, Besciu şi Iordache

Firmele patronate de Dorinel Umbrărescu, Nelu Iordache şi Dan Besciu şi-au adjudecat importante contracte de construcţii şi reabilitări de drumuri chiar din prima lună a anului.

CNADNR a atribuit luni firmei Romstrade, patronată de Nelu Iordache, contractul pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului Caracal, in valoare de 44,47 milioane de lei (10 milioane de euro), fără TVA, iar firmei lui Dorinel Umbrărescu, SC Spedition UMB, i s-au atribuit trei contracte pentru reabilitarea DN 24, în valoare totală 255 milioane de lei.

Construcţia centurii Caracalului este finanţată de Comisia Europeană în proporţie de 69,25%, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Durata de execuţie este de doi ani, la care se adaugă alţi doi – perioadă de garanţie.

Proiectul vizează construcţia a 10,35 km de drum, a unui pod şi a 14 podeţe, fiind complementar celui de reabilitare a Drumului Naţional 6 Alexandria-Craiova. Pe de altă parte, CNADNR a atribuit firmei Spedition UMB trei contracte pentru reabilitarea DN 24, de peste 255 milioane de lei, fără TVA. Şi aceste contracte sunt finanţate de Comisia Europeană în proporţie de 69,25%, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Lotul 1 are o lungime de 39 km, iar valoarea contractului este de 74,61 milioane de lei, fără TVA. Cel de-al doilea lot are o lungime de 37 km şi va costa 79,19 milioane de lei. Contractul pentru lotul trei, în valoare de 71,2 milioane de lei, vizează reabilitarea a 25,8 km.

Lucrările includ şi construcţia a nouă poduri noi, reabilitarea altor 16, la care se adaugă reabilitarea a 155 de podeţe şi a unui pasaj. Durata de execuţie a fiecărui tronson este de doi ani.

Tot luni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR) a atribuit prin licitaţie deschisă trei contracte pentru reabilitarea DN 6, între Alexandria şi Craiova, în valoare totală de 396,57 milioane de leilei, fără TVA.

De această dată s-au asociat doi regi ai asfaltului – Nelu Iordache (Romstrade) şi Dan Besciu (Euroconstruct). Contractele, care au fost câştigate de către firmele Saphir Structures 1991, Romstrade-Ezentis-Euroconstruct Trading 98 SRL şi Secol SPA–Secol România SRL, sunt finanţate de Comisia Europeană în proporţie de 69,25% prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Durata contractelor este de doi ani, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie

În cazul lotului 1 – DN 6 Alexandria – Craiova, porţiunea care va fi reabilitată are o lungime de 42,245 km, lucrarea fiind câştigată de Saphir Structures 1991. Valoarea contractului este de 140,65milioane de lei.

Lucrarea pentru lotul 2 – DN6 Alexandria – Craiova, în lungime de 52,8 km, a fost adjudecată de către asocierea Romstrade – Ezentis – Euroconstruct Trading 98 SRL. Valoarea contractului se ridică la 119,36 milioane de lei, fără TVA.

Lotul 3 – DN6 Alexandria – Craiova, în lungime de 36,952 km, a fost atribuit asocierii Secol SPA – Secol România SRL. Valoarea contractului este de 136,56 milioane de lei.

Adrian Bărbulescu