Doi români, reţinuţi pentru traficul a peste cinci tone de droguri

Categories La ziPosted on

Doi români, reţinuţi pentru traficul a peste cinci tone de droguri

Doi români au fost reţinuţi, vineri dimineaţă, pentru traficul a peste cinci tone de droguri, operațiune de care s-au ocupat alături de traficanți columbieni care trimiteau marfa în Europa, informează Realitatea TV.

Anchetatorii spun că au probe referitoare la traficul de cocaină din ultimii cinci ani din Columbia către Europa. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au reușit destructurarea unui grup infracţional format din cetăţeni columbieni, români şi de alte naţionalităţi, specializat în traficul internaţional de cocaină.

Poliţiştii români îi supravegheau pe membrii reţelei încă din 2007 și pe coordonatorul   grupului, un columbian urmărit în mai multe state pentru omor şi infracţiuni de crimă organizată. Membrii rețelei trimiteau drogurile cu vaporul din America de Sud în Turcia, de unde erau trimise în România, şi de aici în vestul Europei, unde erau vândute.

Nucleul reţelei de crimă organizată se află în Columbia, fiind reprezentat de către liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fraţii Miguel şi Victor Mejia Munera (“Gemenii” sau “Los Mellizos”).