PALARIILE PREMIERULUI

Categories EditorialPosted on

Spre deznădejdea vizibilă a opiniei publice, învăţată cu finalurile fericite din telenovele, gâlceava, pe tema pălăriei, dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu continuă. In fapt, asistăm, de o parte şi de alta a baricadei, la o singură replică magistrală, care, în fiecare zi, pentru că în fiecare zi sunt reprezentaţii de acest gen, creşte în intensitate! Reproduc. Băsescu: „ Dă-mi pălăria”. Reciproca, în răspunsul lui Ponta:” Nu ţi-o dau” Titular în rolul pălăriei, domnul Fenechiu,ministrul Transporturilor, se ascunde sub poala premierului, simţindu-se pe deplin la adăpost.

De altfel, din poziţia adoptată în unanimitate de voturi, Fenechiu îşi permite să-i maimuţărească inclusiv pe cei care reprezintă U.E. In problema pălăriei penale, cum este catalogat Fenechiu, acuzat că are un dosar pe rol, s-au auzit voci europene care i-au cerut lui Ponta să ia măsurile adecvate sau, cel puţin, de bun simţ. In cele din urmă, Ponta a transformat aria pălăriei sale într-o dispută personală cu preşedintele Băsescu! La mijloc fiind vorba de „ ambâţul” său de premier uselist, care vrea să demonstreze naţiunii că nu este un biet pisic, după cum s-a exprimat principalul său adversar politic de la Cotroceni. Conform unor surse, la un moment dat, ministrul Transporturilor, liniştit că a pus un ieşean în fruntea CFR, şi-a prezentat demisia de onoare, dar premierul i-a retezat-o scurt: „ Nu ţi-o aprob” (!!) In acest context, aria pălăriei premierului Ponta a căpătat dimensiunile unui conflict naţional, în condiţiile în care şi preşedintele o ţine langa- balanga în privinţa interdicţiilor impuse României în ce priveşte accesul nostru în spaţiul Schengen. Deşi, la nivel naţional, sunt treburi mult mai importante de rezolvat, ca să nu mai iau în calcul promisiunile făcute de USL în campania electorală, Victor Ponta este preocupat doar de soarta pălăriei, în fapt, un buboi mare şi urât pe faţa suavă a guvernului condus şi reprezentat de domnia sa. In definitiv, nu era mult mai simplu să renunţe la pălărie, reducându-i la tăcere pe toţi contestatarii săi, inclusiv pe cei care îi transmit tot felul de instrucţiuni din U.E. şi împrejurimi?! Că doar, având la dispoziţia sa peste 15.000 de specialişti, nu cred că Fenechiu reprezintă un capăt de ţară! In realitate,Victor Ponta are probleme cu pălăriile. Ultima pe care a primit-o plocon pe cap, adică România, este mult prea mare şi, ca atare, îi cade tot timpul pe ochi, situaţii în care premierul devine de-a dreptul caraghios.
Tara arde şi dumnealui se tot fâţâie în oglindă, potrivindu-şi de zor pălăria mult prea mare şi largă a patriei! Se vede de la o poştă că nu e în apele lui de când a primit-o pe cap ca o pleaşcă…Doar micuţul Boc a mai trăit drama pălăriei, dar el era prea mic de statură pentru o funcţie atât de înaltă…Din păcate, chiar şi în cazul lui Ponta, ţara e o pălărie mult prea mare! Si, atenţie, problemele ei nu se rezolvă arătându-ţi în fiecare zi dantura la televizor ca Fernandel!