Duane Butcher: „SUSŢINEŢI UCRAINA!”. Un comunicat – apel neechivoc al însărcinatului cu afaceri al SUA la Bucureşti

Categories PoliticaPosted on

În urmă cu câteva zile, la postul de televiziune „Antena3”, însărcinatul cu afaceri, la Bucureşti, al Statelor Unite ale Americii, Duane Butcher, a fost (DIN NOU!) atacat dur, pentru că a… „îndrăznit”, iarăşi, să-şi… îndeplinească misiunea diplomatică pentru care este în post, la ambasadă: aceea de a ţine locul ambasadorului, care, cam de multişor (adică de la încetarea mandatului lui Mark Gitenstein, în 14 decembrie… 2012!, ceea ce, de altfel, spune multe despre „trecerea” pe care o are, în ochii administraţiei americane, noua Putere executivă şi legislativă din România!…).

Adevărul este că celor care sunt în fruntea ţării, din mai 2012, le stă în gât, ca un os de peşte, domnul Butcher (aşa cum, de altfel, le-a stat şi fostul ambasador Gitenstein!)…

Numai că Duane Butcher, un tânăr diplomat extrem de apreciat, la Departamentul de Stat, de la Washington, a reuşit să trezească nu numai interesul, ci şi simpatia şi susţinerea noastră, a celorlaltor cetăţeni români, TOCMAI PRIN INIŢIATIVELE ŞI LUĂRILE SALE DE POZIŢIE, ÎN INTERESUL ROMÂNIEI ŞI AL LOCUITORI9LOR SĂI!

În acest sens, remarcăm, POZITIV, şi comunicatul de presă transmis, astăzi, de către Ambasada SUA la Bucureşti, în care, Duane Butcher face un apel, ferm şi bine argumentat, pornind şi de la recentele afirmaţii ale doamnei Victoria Nuland (adjunct al secretarului de stat, pentru Europa şi Zona Eurasiatică), de fapt o adevărată pledoarie pentru fermitate, în raporturile politice externe cu Rusia, şi constanţă, în continuarea luptei anticorupţie, în interiorul fiecărei ţări!

Reproducem integral comunicatul – apel al însărcinatului cu afaceri al SUA la Bucureşti, intitulat, fără echivoc: „SUSŢINEŢI UCRAINA!”.
Menţionăm că subtitlurile şi sublinierea unor pasaje, prin folosirea de majuscule, aparţin redacţiei.

 

„Din luna noiembrie a anului trecut, poporul ucrainean se străduieşte să îşi definească propriul viitor.
Pe parcursul acestui proces, ucrainenii au devenit, pentru întreaga lume, un simbol al curajului şi al schimbării paşnice.
Comunitatea internaţională rămâne unită în susţinerea Ucrainei, respectând suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi oferind cetăţenilor acestei ţări spaţiul şi sprijinul necesar, pentru a-i ajuta să decidă cum va fi condusă ţara lor şi ce opţiuni vor avea.”

 

„Protestul din „Maidan” a fost MAI MULT decât unul împotriva nesemnării Acordului de Asociere cu UE!”

 

„În luna noiembrie a anului trecut, un mic grup de ucraineni s-a adunat, la Kiev, pentru a spune preşedintelui (Viktor Ianukovici, liderul „Partidului Regiunilor”, filorus declarat! – N. Red.) că vrea să fie ascultat.
Preşedintele luase decizia politică de a nu semna un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană. Cetăţenii nu au fost de acord cu acest lucru şi i-au spus-o în mod public.
Protestul public a luat amploare, adunând zeci de mii de participanţi. Ei şi-au ridicat vocile pentru a protesta împotriva a mai mult decât o („simplă”!… – N. Red.) decizie politică.
În frigul iernii, cetăţeni din întreaga ţară au stat, împreună, în Piaţa „Maidan”, pentru a cere eliminarea corupţiei din ţara lor, o mai mare implicare economică a cetăţenilor – muncitori, în locul acordurilor financiare, dubioase şi secrete, ca şi protecţie reală, garantată de Constituţie.”

 

Barak Obama, preşedintele SUA: „ Evenimentele din Ucraina sunt un TEST, pentru Europa şi SUA, pentru ORDINEA INTERNAŢIONALĂ, pe care încercăm să o construim, de generaţii întregi!”

 

„Acestea au legătură NU DOAR CU UCRAINA.
Au legătură cu principiile esenţiale care guvernează relaţiile dintre naţiuni, în secolul XXI.
Aşa cum a declarat preşedintele Obama în Belgia, în data de 26 martie a.c., acesta este: „un moment de test pentru Europa şi SUA, ca şi pentru ordinea internaţională, pe care încercăm să o construim de generaţii.”
Această ordine este bazată pe un set de PRINCIPII ESENŢIALE, care includ RESPECTUL PENTRU SUVERANITATEA ŞI INTEGRITATEA TERITORIALĂ.”

 

„Faptul că Rusia are o istorie comună, îndelungată, cu Ucraina, NU ÎNSEAMNĂ CĂ RUSIA AR TREBUI SĂ POATĂ DICTA VIITIORUL UCRAINEI”!

 

„Faptul că Rusia are o istorie comună, îndelungată, cu Ucraina, NU înseamnă că Rusia ar trebui să poată DICTA (Sic!) viitorul Ucrainei.
În data de 27 martie, 100 de ţări s-au aliniat în Adunarea Generală a ONU, în sprijinul principiilor fundamentale ale Cartei ONU, în sprijinul suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi împotriva acţiunilor ILEGALE ale Rusiei (Sic!).
Preşedintele Ucrainei, care era vizat de primul protest restrâns organizat, a dispărut timp de şapte zile şi, în cele din urmă, şi-a părăsit ţara. Reprezentanţii aleşi în mod democratic ai poporului ucrainean au reacţionat, pentru a suplini lipsa unei conduceri, generată de laşitatea lui Ianukovici, şi au organizat un guvern interimar temporar, tehnocrat, ca şi alegeri anticipate, organizate în mod responsabil.
În luna aprilie, acest guvern interimar va propune reforme economice şi politice, care ţin cont de fiecare cetăţean ucrainean. În luna mai, populaţia Ucrainei va alege un nou preşedinte, a cărui misiune va fi să construiască viitoarea Ucraină pe care şi-o doresc toţi cetăţenii săi.”

 

„ÎN CRIMEEA, RUSIA A DĂRÂMAT ŞI A RENUNŢAT LA ORDINEA JURIDICĂ INTERNAŢIONALĂ ŞI A ABANDONAT ÎNSĂŞI NOŢIUNEA DE STAT DE DREPT

 

„ÎN CRIMEEA, RUSIA A DĂRÂMAT ŞI A RENUNŢAT LA ORDINEA JURIDICĂ INTERNAŢIONALĂ ŞI A ABANDONAT ÎNSĂŞI NOŢIUNEA DE STAT DE DREP (Sic!).
Un (aşa-zis – N. Red.) „REFERENDUM” FORŢAT, GRĂBIT şi ILEGAL, desfăşurat ÎN CONTEXTUL UNEI INTERVENŢII MILITARE (Sic!), a fost folosit pentru a justifica O FLAGRANTĂ AAPARARE DE TERITORIU (Sic!), de către o ţară vecină.
ACEL PRECEDENT NU POATE FI VALABIL.
CRIMEEA ESTE (în – N. Red.) UCRAINA.
GRANIŢA RECUNOSCUTĂ ÎN CONSTITUŢIA UCRAINEANĂ ESTE CONSTITUŢIA UCRAINEI SUVERANE.
Lumea nu a fost înşelată să creadă că un „referendum”, pus la cale de către Rusia, justifică, în vreun fel, ceea ce reprezintă, pur şi simplu, o ACAPARARE DE TERITORIU, REALIZATĂ CU FORŢA.
Aşa cum a declarat asistentul secretarului de stat (american — N. Red.), „pentru Europa şi Eurasia”, doamna Victoria Nuland: „Ocupaţia violentă a clădirilor guvernamentale din Harkov, Doneţk şi Luhansk, din această săptămână, creşte îngrijorarea noastră. Departe de a fi o serie de evenimente „spontane”, aceste incidente trădează toate semnele unei CAMPANI ORCHESTRATE DE INCITARE LA VIOLENŢĂ, SEPARATISM ŞI SABOTARE a statului ucrainean, favorizată de către serviciile de securitate ruse (SIC!)”

 

„Lumea trebuie să continue să apere drepturile oamenilor curajoşi, de oriunde, CARE IAU ATITUDINE ÎMPOTRIVA LIDERILOR CORUPŢI ŞI AUTORITARI !!! (N. Red.: Inclusiv în… ROMÂNIA, la Guvern şi în administraţia din teritoriu?!!)

 

„În următoarele zile şi luni, de la Kiev până Washington şi Bucureşti, lumea trebuie să continue să apere drepturile oamenilor curajoşi, de oriunde, CARE IAU ATITUDINE ÎMPOTRIVA LIDERILOR CORUPŢI ŞI AUTORITARI (Sic!, Sic!, Sic!).
Cetăţenii Ucrainei ne-au cerut sprijinul, pe măsură ce se unesc, pentru a-şi defini reformele şi a-şi desfăşura alegerile.
Pentru binele unei Europe întregi, LIBERE şi PAŞNICE, trebuie să fim, cu toţii, UNIŢI PENTRU UCRAINA!”