E criză. Și femeile au devenit braconieri

Categories EvenimentePosted on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o persoană de sex feminin care transporta, cu un atelaj hipo, cantitatea de aproximativ 100 kilograme peşte, fără documente legale.

În data de 19.03.2013, în jurul orei 12.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un atelaj hipo, în care se afla o persoană de sex feminin.

În urma controlului au fost descoperiţi trei saci din rafie, în care se aflau 99 kilograme de peşte din speciile caras şi fitofag.

Persoana în cauză, S.C., în vârstă de 46 ani, domiciliată în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de peşte, declarând că a achiziţionat marfa de la o persoană necunoscută, cu scopul revalorificării ulterioare.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării peştele, evaluat la 258,5 lei, care a fost predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.