Există un sport unde batem de rupem Spania!

Categories Sport, trimitere dreaptaPosted on

Există un sport unde batem de rupem Spania!

Fotbal, baschet, handbal, volei, ciclism, automobilism, dar și alte sporturi reprezintă „domenii” unde Spania face ravagii, cu campioni mondiali, olimpici sau europeni, iar România reprezintă doar un sparring-partner, dacă e cumva luată în seamă, pentru iberici.

Mai nou însă, am descoperit un sport unde tricolorii bat de rup Spania, chiar dacă, teoretic, ibericii ne sunt superiori, dacă e să ne luăm după faptul că sunt într-o divizie superioară!

Este vorba despre hochei pe gheață! Acum câteva zile, reprezentativa României a obținut două victorii în partidele amicale susținute în fața echipei similare a Spaniei, la Puigerda, ambele succese fiind înregistrate cu scorul de 7-2.

Antrenată de canadianul Tom Skinner și cu ucraineanul Evgeny Pisarenko, naturalizat, marcând primul gol pentru naționala României, echipa noastră a obținut două succese fără dubii, deși nici ea nu poate spune că se află în elita acestui sport, noi zbătându-ne undeva prin al treilea eșalon mondial.

Tehnicianul canadian a precizat că partidele cu Spania reprezintă o bună ocazie de a evalua mai mulți jucători pentru viitoarea ediție a Campionatului Mondial din luna aprilie, la care vom participa cu gândul de a promova în Divizia I.

La turneul Grupei B a Diviziei a II-a, la Zagreb, România va întâlni Croația, Islanda, Bulgaria, China și Irlanda, numai prima clasată promovând în eșalonul imediat inferior Grupei Mondiale.