Elevii din Murfatlar, poeţi de ziua Mării Negre

Categories Cultura-educatiePosted on

”Dragă Mare, astăzi este ziua ta….”- așa și-au început mesajele elevii Liceului Teoretic Murfatlar reuniți în cadrul activității de astăzi, 31 octombrie 2013, dedicate zilei Mării Negre.
Conducerea școlii – director, prof. Cernăianu Sorin și director adjunct, prof. Crangă Cleopatra, alături de doamnele profesoare Ivanov Nicoleta și Darie Mădălina i-au încurajat pe elevii care au creat special poezii pentru și despre Marea Neagră.

Oare muzica valurilor ce răsuna discret și acompania glasul suav al elevilor de clasa a VI-a A (Muha Andreea, Caramanlâ Ebru, Piciu Alexandra), a VI-a C (Crangă Antonio, Dobre Raluca, Lazăr Miriam, Șerban Elisabeta) și a VIII-a B (Lică Andreea, Gavril Andreea), care și-au recitat propriile poezii i-a influențat pe toți cei prezenți să fie creativi? Poate nu contează motivul sau muza, însă finalul activității a fost o încântare! Fiecare participant a scris un mesaj ,,zânei mări” (așa a numit-o Lazăr Miriam din clasa a VI-a C) și a fost o surpriză plăcută să se comunice mai mult în versuri: ,,Este o mare limpede/ Ce aduce zâmbete/ Este minunată ca o stea/ Și copiii se scaldă-n ea// Astăzi este ziua ta/ Dar și sărbătoarea mea/ Astăzi noi te slăvim/ Ca mai buni cu tine să fim.” (Crangă Antonio, clasa a VI-a C); ,,Dulce mare, veșnic vie, aștept neîncetat să ne întâlnim/ Pe malul tău amintiri să povestim” (Beca Georgiana, clasa a VIII-a B); ,,Mare, eu înot spre tine/ Și încep ca să fac rime” (Irimia Mădălin, clasa a VI-a C); ,,Dragă Mare, este ziua ta/ Toți te sărbătorim/ Și cu toții te mărim/ Cu desene, poezii/ Minunată mereu să fii!” (Stratulat Maria, clasa a VI-a C).