EXCLUSIV. Stere Beca, „milogul” lui Mazăre, şi asociaţiile revoluţionarilor din toate „oraşele-martir” îi fac plângere penală şi îl dau în judecată pe primarul Constanţei! Martor indicat: Ponta

Categories PoliticaPosted on

Suntem în măsură să anunţăm astăzi, în EXCLUSIVITATE, că revoluţionarii din întreaga ţară au decis să-l denunţe penal şi să-l dea în judecată pe edilul Constanţei, Radu Mazăre! Datele ne-au fost oferite de către preşedintele unei astfel de asociaţii (Asociaţia Luptătorilor Veterani din Decembrie 1989 – Piaţa Libertăţii / Grupul Independent Revoluţionar – GIR), bucureşteanul Walter Simionov, prezent şi el la incidentul de la Constanţa, fiind în grupul revoluţionarilor care veniseră să discute cu premierul Ponta!

În urma consultărilor pe care le-au avut, în perioada scursă de la incidentul petrecut sâmbătă, 31 august a.c., în cartierul, de tip „campus social”, „Henri Coandă”, din Municipiul Constanţa (când primarul urbei, Radu Ştefan Mazăre, PSD, aflat acolo cu ocazia inaugurarării unui nou bloc de locuinţe, alături de însuşi premierul Guvernului României, Victor Ponta, l-a insultat pe un revoluţionar, spunându-i: „Milogule!”), mai multe asociaţii de revoluţionari, din toate „Oraşele – Martir ale Revoluţiei din decembrie 1989” ale ţării, afiliate la Blocul Naţional al Revoluţionarilor (BNR), au decis să depună, separat, câte o plângere penală, pentru calomnie şi insultă (dar avocaţii lor identifică şi alte articole din Codul Penal, care ar fi aplicabile, circumstanţial şi contextualizat, cazului), dar şi să deschidă câte un proces, în care fiecare dintre aceste asociaţii să-i ceară câte o sumă mare de bani primarului MAZĂRE (CARE-I CUNOSCUT CA FIIND UN OM FOARTE BOGAT…), care vor fi introduşi într-un cont bancar, pentru ajutorarea celor peste 2.000 de revoluţionari executaţi silit de către bănci (alte câteva mii fiind în procedură de executare silită, asupra bunurilor proprii) şi daţi afară din locuinţele scoase la licitaţie publică, în contul creditelor neplătite, după ce nu li s-au mai achitat, de la stat, indemnizaţiile lunare.

 

Şi Stere Beca, „Milogul” edilului Constanţei, îl va reclama la Parchet şi îl va da în judecată pe Mazăre! MARTOR INDICAT:… PREMIERUL VICTOR PONTA

 

Revoluţionarul constănţean Stere Beca, cel pe care Radu Mazăre l-a insultat sâmbătă, făcându-l „Milog”, ne-a declarat şi el, în EXCLUSIVITATE, că îl va reclama la Parchet, pentru infracţiunile de calomnie, insultă şi agresiune verbală, (agravant: în public), pe primarul Mazăre (studiază şi articolele de lege care pot încadra cazul şi din punctul de vedere al abuzului autorităţii publice, dat fiind faptul că Mazăre se afla la locul incidentului în calitatea sa PUBLICĂ, de primar). Se gândeşte chiar să-l indice ca MARTOR OCULAR, în denunţul la Parchet şi în proces, pe… prim- ministrul Guvernului României, VICTOR PONTA, care era de faţă la incident şi chiar l-a comentat ulterior, FIIND, DECI, ÎN DEPLINĂ CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ, ÎN LEGĂTURĂ CU DEFĂŞURAREA EVENIMENTULUI!

Din câte am aflat, de la avocaţii consultaţi, cel puţin în privinţa denunţului la Parchet, Ponta, chiar dacă va ocupa funcţia de premier (sau o alta, de… Preşedinte al ţării, de exemplu!) pe toată durata cercetărilor, tot nu va putea să evite, la infinit, audierea de către procurori, sub o formă sau alta!
Asta chiar că-i TARE: PREMIERUL PONTA, MARTORUL ACUZĂRII, LA DENUNŢUL ŞI PROCESUL ÎMPOTRIVA PRIMARULUI CONSTANŢEI, RADU MAZĂRE!

Şi suma pe care o va cere Stere Beca, de la Mazăre, se va duce tot în contul pentru ajutorarea revoluţionarilor evacuaţi din casele lor, de către băncile creditoare.

Daniel Chiţoiu i-a convocat ieri pe revoluţionari, la Ministerul de Finanţe, dar a… plecat din sediu când aceştia s-au prezentat la ora fixată

Jocul dublu, „la două capete”, al Partidului Naţional Liberal, (şi!) în problema revoluţionarilor, şi-a consumat, ieri, un nou episod. Aşa cum am anunţat, ieri, tot în EXCLUSIVITATE!, o delegaţie de revoluţinari constănţeni (compusă din patru persoane: Stere Beca – „Milogul” lui Radu Mazăre, Liviu Zamfir, Dumitru Filimon şi Ema Fatima), completată de doi revoluţionari din Bucureşti (inclusiv Walter Simionov, martor ocular la incidentul din cartierul „Henri Coandă”) s-a prezentat, la ora 12.00, la sediul Ministerului Finanţelor, unde fuseseră convocaţi de ministrul titular (totodată şi vicepreşedinte PNL) Daniel Chiţoiu, adică exact de cel care, în şedinţa de Guvern de joia trecută, introdusese proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care şi SUSPENDAREA PLĂŢII INDEMNIZAŢIILOR REVOLUŢIONARILOR SE PRELUNGEŞTE ŞI PENTRU ANUL BUGETAR VIITOR, 2014.

Chiţoiu, plin de lapte, miere şi compasiune pentru soarta revoluţionarilor (de parcă nu mâncase tocmai el, joi, usturoiul care le mirosea acestora!), dar, atenţie:… şi pentru tratamentul verbal aplicat lor de Mazăre, cu câteva ore în urmă, doar!, le indicase, la Constanţa, în week-end, ora de întâlnire şi locul.
Însă… revoluţionarii au bătut degeaba calea Capitalei ţării. Nu numai că ministrul Chiţoiu nu i-a primit (de la poartă li s-a comunicat că A PLECAT LA GUVERN ŞI NU A LĂSAT NICIUN MESAJ PENTRU REVOLUŢIONARI, SAU O ÎNSĂRCINARE PENTRU UN SUBORDONAT DE-AL SĂU, SĂ-I PRIMEASCĂ ŞI SĂ DISCUTE CU EI), dar au mai fost trataţi şi ca nişte potenţiali disturbatori ai ordinii şi liniştii publice, fiind, imediat,… luaţi în primire de numeroşi poliţişti şi jandarmi, de parcă veniseră la un miting, ceva, nu la convocarea onor – ministrului. Abia au putut să înmâneze unei secretare, pe scările instituţiei publice, memoriul pe care-l aduseseră cu ei…

 

Stere Beca face precizări, în legătură cu trecutul său: are cazierul curat şi se judecă, la CEDO, cu statul român!

Revoluţionarul Stere Beca a ţinut să facă unele precizări, legate de un episod controversat din biografia sa, din a doua jumătate a deceniului trecut.

Astfel, el ne-a declarat că dosarul penal în care a fost condamnat (cu supendare) pentru luare de mită a fost o făcătură comandată, fiind încălcate toate procedurile şi principiile de drept. Deşi are cazierul curat, prin efectul legii, după perioada legală scursă de la expirarea pedepsei cu suspendare, deşi şi-a reintrat în toate drepturile cetăţeneşti şi profesionale, are, totuşi, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) un proces pe rol, pe care l-a intentat statului român.

În prezent, Stere Beca (care este absolvent de ASE şi Drept, fiind economist şi jurist), este complet reabilitat, din punct de vedere judiciar, şi ocupă funcţia de secretar al Primăriei Valu lui Traian, judeţul Constanţa, fiind şi consilier juridic (a fost şi membru al Baroului de Avocatură Constanţa).

Foto: ziuact.ro