Facebook te poate costa locul de muncă, căsnicia sau… calitatea de membru PDL

Categories PoliticaPosted on

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că reţeaua de socializare Facebook te poate costa locul de muncă. Informaţiile în acest sens au fost dezvăluite chiar de un studiu, care avertizează că data viitoare când o să vrei să postezi pe Facebook fotografii de la petreceri în care apari cu paharul în mână sau în alte ipostaze stânjenitoare, sau când faci un comentariu critic, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a o face. Unul din cinci angajatori resping candidaţii pentru un loc de muncă din cauza profilului lor de pe site-urile de socializare, potrivit raportului unei companii britanice despre industria tehnologică. Informaţia a fost dezvăluită de un studiu realizat de Eurocom Worldwide, o companie de business high tech, în cooperare cu mai multe agenţii de recrutare. Înaintea acestui studiu, care se realizează în fiecare an, a rezultat că aproximativ 40% din companiile care au acceptat să răspundă la întrebări verifică profilurile de pe reţele de socializare ale potenţialilor angajaţi, dar anul acesta a rezultat pentru prima dată că resping candidaturile din cauza postărilor.

În altă ordine de idei, mesajele de pe Facebook au devenit motivele pentru care 3 din 10 cupluri din Romania ajung la divorţ. Astfel, Facebook, a ajuns să fie şi la noi una dintre principalele surse de inspiraţie pentru avocaţii implicaţi în procese de divorţ.

Şi pentru ca meniul să fie complet iată cum postările sau fotografiile de pe Facebook pot conduce la şicanări care într-un final s-au finalizat printr-o demisie din PDL! Este povestea Danielei Vasile, până ieri preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL Medgidia care, din cauza convingerilor promovate pe Facebook, a ajuns în ultima perioadă ţinta atacurilor venite din partea colegilor de partid, atât a celor din organizaţia judeţeană de tineret, cât şi a seniorilor.

Demisia din partid s-a produs tot pe Facebook:

„Stimaţi prieteni,
Vă anunţ că începând de astăzi nu pot să mai fac parte din Partidul Democrat Liberal. După 4 ani şi ceva a venit vremea să mă despart de PDL. Am fost membru, preşedintele organizaţiei de tineret din Medgidia, vicepreşedinte OTPDL Constanţa. Am susţinut-o pe Monica Macovei prin postările mele de pe Facebook, iar acest lucru nu le convine seniorilor din Medgidia şi nici celor din Constanţa. Mi-am susţinut mereu propriile idei şi convingeri, iar pentru acest lucru am ajuns să fiu convocată doar la anumite şedinţe şi să mi se interzică participarea la altele. Ba mai mult, mi s-a tot aruncat în faţă faptul că am ieşit la un grătar cu câţiva prieteni şi colegi (n.r. printre care Mihai Petre, Maria Stavrositu, Claudiu Palaz) din care câţiva nu erau agreaţi de conducerea partidului, alţii la câteva zile după acea întâlnire şi-au dat demisia din PDL şi au candidat la alegerile parlamentare din partea altor formaţiuni politice, dar la data reuniunii respective erau membri PDL. (n.r. pozele de la întâlnirea la grătar au fost postate pe Facebook). În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2012 nimeni nu a amintit nimic despre acea întâlnire. După, am fost chemată la sediul organizaţiei locale pentru a mi se atrage atenţia şi am fost sfătuită ca, înainte de orice invitație, să-mi sun preşedintele de organizaţie pentru a-i cere voie. Să-i cer voie să mă întâlnesc cu prietenii mei. Într-o ţară liberă trebuia să-i cer voie şefului meu pe linie de partid (…)”.

Daniela Vasile mai spune că o altă acuzație care i-a fost adusă a fost aceea că poza de la profilul de Facebook o înfățișează alături de membrul altul partid. Este vorba chiar despre președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.

Fosta membră PDL susţine că printre cei care i-au făcut reproşuri şi au determinat-o să recurgă la demisie sunt Dumitru Moinescu, preşedintele organizaţiei Medgidia, Camelia Pleşca, preşedintele organizaţiei judeţene de tineret, Ionuţ Fântână dar şi alţi lideri judeţeni.