FAPTA SĂPTĂMÂNII: Judeţul Argeş * Turişti salvaţi din primejdie

Categories opinii, trimitere dreaptaPosted on

FAPTA SĂPTĂMÂNII: Judeţul Argeş * Turişti salvaţi din primejdie

În ultimul weekend, un tânăr de 24 de ani era să-şi piardă viaţa în râul Argeş. Se numeşte Mihai Sorin Şerban şi este originar din Caraş-Severin. Duminică după-amiază, el se afla pe malul Argeşului, în zona cascadei, când a vrut să ajungă de cealaltă parte a râului.

A alunecat şi a căzut, iar corpul lui a fost dus de apă câteva zeci de metri la vale. Imprudentul tânăr a avut noroc că debitul apei nu era destul de puternic, aşa că a putut fi scos din apă la timp de către oameni care se aflau la grătar în  zona respectivă.

Imediat i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost dus la Spitalul Judeţean Argeş, viaţa lui nemaifiind pusă în pericol. La începutul acestei săptămâni, tot în judeţul Argeş, un bărbat de 47 de ani, din Turnu Măgurele, era s-o păţească rău.

Turistul, care se numeşte Viorel Ciobanu, se afla în zona Piscu Negru, iar în jurul orei 20.00 s-a încumetat la o scurtă drumeţie spre vârful Paltinu, însă planurile i-au fost date repede peste cap, din pricină că a început să plouă cu găleata. A hotărât să se întoarcă, dar îndată s-a lăsat o ceaţă deasă, iar bărbatul nu a mai ştiut încotro să meargă şi a intrat în panică.

Foarte speriat, a sunat la numărul de telefon 112, iar în jurul orei 20.30, Inspectoratul de Jandarmi Argeş a trimis un echipaj  de la postul din Arefu, pentru a-l  localiza şi recupera pe nenorocosul turist.

S-a ţinut continuu legătura cu el telefonic, iar jandarmii i-au transmis să nu se mai deplaseze în nici o direcţie, pentru a se evita un eventual accident.

Însoţiţi de salvamontişti, jandarmii au izbutit, după aproximativ patru ore, să-l găsească teafăr pe bărbatul rătăcit. L-au condus apoi până în zona Piscu Negru, unde îşi avea parcat autoturismul personal.

Adrian BUCURESCU