Israel: 40 de morţi şi sute de persoane evacuate, din cauza unui incendiu

Categories La ziPosted on

Israel: 40 de morţi şi sute de persoane evacuate, din cauza unui incendiu

UPDATE
Israelul a cerut României, Bulgariei, Croației, Spaniei și Franței să trimită avioane pentru a stinge incendiul de la Haifa. Serviciul israelian de pompieri a afirmat că a pierdut complet controlul asupra focului, ceea ce a determinat Guvernul să ceară ajutorul altor ţări. Oficialii din Israel au mai cerut sprijin de la  SUA, de la bazele militare din apropiere.

Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu de pădure uriaş care a izbucnit, cu puţin timp în urmă, în Israel, lângă Haifa, în apropierea Munţilor Carmel, informează Realitatea TV.

Printre victime se află civili, pompieri şi paznici ai unei închisori din apropiere. Câteva sute de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor.

Incendiul a cuprins închisoarea Damon, în care se aflau aproximativ 500 de deţinuţi palestinieni. Un autobuz cu 50 de pușcăriași care erau transportaţi din calea focului s-a răsturnat şi a ars. Potrivit oficialităţilor, incendiul s-a răspândit alarmant de mult, într-un timp foarte scurt, din cauza vântului puternic.