Italia: Papa, pus în dificultate de o fetiţă din Japonia

Categories La ziPosted on

Italia: Papa, pus în dificultate de o fetiţă din Japonia

Papa Benedict al XVI-lea a participat recent la o emisiune televizată în direct, devenind primul Suveran Pontif care a luat o astfel de decizie.

În Vinerea Mare, Papa Benedict al XVI-lea a participat la o emisiune a unui post TV din Italia, în cadrul căreia, timp de 80 de minute, a răspuns întrebărilor telespectatorilor din lumea întreagă.

Suveranul Pontif a fost pus în dificultate de o fetiţă de șapte ani din Japonia, care l-a întrebat de ce au murit prietenii ei în urma dezastrului de la 11 martie.

Papa Benedict nu a ştiut ce să-i răspundă micuţei. Apoi, ea l-a întrebat de ce poporul nipon trebuie să treacă printr-o asemenea suferinţă.

“Şi eu mă întreb acelaşi lucru. De ce se întâmplă asta? De ce voi trebuie să suferiţi, iar alţii trăiesc fără probleme? Nu există răspunsuri la toate întrebările, dar ştim că Iisus a suferit exact ca voi, fiind nevinovat”, a fost răspunsul Papei.

Întrebările adresate Papei au fost selectate dintre cele 3.000 trimise la Vatican de creştini din Italia, Japonia, Coasta de Fildeş sau Pakistan.

Majoritatea au fost legate de suferinţa din diverse locuri de pe planetă.