Pe picior de război: Coreea de Nord a atacat cu obuze Coreea de Sud

Categories La ziPosted on

Pe picior de război: Coreea de Nord a atacat cu obuze Coreea de Sud

UPDATE

Cel puţin 60 de case au fost  incendiate și mai multe persoane, între care patru soldaţi sud-coreeni, au fost rănite, conform postului de televiziune YTN.

Altă sursă anunță că în schimburile de focuri un militar sud-coreean a fost ucis, iar alţi 13 au fost răniţi.

Potrivit unui martor , insula Yeonpyeong a fost deja evacuată după cel mai amplu atac iniţiat de Coreea de Nord împotriva sud-coreenilor din ultimii ani.

„Casele sunt în flăcări, iar oamenii sunt evacuaţi. Nu se poate vedea foarte clar din cauza fumului dens”, a explicat un localnic. „Oamenii sunt speriaţi, iar atacul continuă chiar în acest moment”, a spus martorul, citat de Antena 3.

Armata sud-coreeană a intrat în stare de alertă maximă, iar avioane de luptă vor survola zona.

Tensiunile între cele două Corei sunt deosebit de intense după ce regimul nord-coreean a efectuat mai multe teste nucleare în ultima vreme, condamnate de ONU.

Artileria din Coreea de Nord a tras mai multe obuze peste graniţa sa de vest, iar o parte dintre acestea au lovit insula sud-coreeană Yeonpyeong şi au incendiat mai multe case, relatează BBC, citat de Realitatea TV.

Armata sud-coreeană a ripostat, deschizând focul.

“O unitate de artilerie nord-coreeană a deschis ilegal focul, la ora locală 14.34 (7.34 ora României), iar trupe sud-coreene au replicat imediat în autoapărare”, a declarat un oficial din Ministerul Apărării de la Seul.

Incidentul s-a produs la câteva zile după ce un expert american a primit acces la un centru modern nord-coreean de îmbogăţire a uraniului.