CNN: România, destinația favorită pentru traficanții de carne vie

Categories La ziPosted on

CNN: România, destinația favorită pentru traficanții de carne vie

România este unul dintre cele mai  importante puncte de tranzit pentru traficul de persoane în Uniunea Europeană, se precizează într-un articol al CNN, citat de Antena 3.

Țara noastră a devenit o destinaţie favorită pentru traficanţi, mai ales după aderarea la spaţiul comunitar în 2007, se arată în articol.  Jurnaliştii americani menţionează că, deşi România interzice prin lege orice formă de trafic de fiinţe umane, aşezarea geografică şi condiţiile create de autorităţi facilitează această infracţiune, permiţându-i o dezvoltarea uluitoare la nivel european şi nu numai.

David Batstone, profesor de business la Universitatea din San Francisco şi co-fondator al fundaţiei “Not for Sale” (“Nedestinat vânzării”), a identificat România, în urma unor studii, ca fiind cea mai bună gazdă a “sclavagismului modern”. Doar echipa acestei fundaţii a intervenit, anul trecut, în 140 de asemenea cazuri în ţara noastră.

Oamenii de toate vârstele, inclusiv copii, sunt aduşi în țara noastră din state precum Congo, China şi Afganistan, iar apoi sunt vânduţi în vestul Europei, unor reţele de exploatatori. Cele mai multe victime ajung forţat în industria sexului.

Jurnaliştii de la CNN mai spun că traficul prin România este facilitat de vameşii şi poliţiştii de frontieră corupţi.