VIDEO. Cântăreaţa Iyeoka va concerta în Constanţa

Categories Timpul LiberPosted on

Cântăreaţa americană de neo soul & funk jazz Iyeoka revine în România pentru două concerte ce vor avea loc pe 12 şi 13 aprilie, la Bucureşti, în Hard Rock Cafe, şi la Constanţa, în clubul Doors.

Cu o personalitate puternică şi un talent pe măsură, Iyeoka are o poveste de viaţă demnă de un film hollywoodian. Născută şi crescută în America din părinţi nigerieni, Iyeoka a ştiut tot timpul care îi sunt originile şi a fost permanent preocupată de condiţiile de trai din ţara africană pe care a vizitat-o adesea. Foarte marcată de problemele sociale şi economice din Nigeria, Iyeoka şi-a căutat forţa interioară pentru a-i putea ajuta pe semenii săi, reuşind să se implice în acte de caritate, dar mai ales să compună poezii cu mesaj puternic, devenite ulterior cântece ascultate de zeci de mii de oameni.

Iniţial, Iyeoka era farmacist practicant. Viaţa i s-a schimbat radical după un incident – avionul în care era a fost lovit de un fulger şi a intrat în picaj. După ce a scăpat nevătămată, conştientizând valoarea fiecărei clipe, artista şi-a propus să facă numai lucruri pe care le consideră sau le simte ca fiind importante. De atunci şi-a dedicat viaţa muzicii şi poeziei. A fost momentul în care s-a născut cântăreaţa Iyeoka, o artistă cu mesaj, cu o forţă interioară incredibilă, ce se trage atât din tradiţia africană, dar şi din civilizaţia modernă americană.
Potrivit comunicatului, Iyeoka este una dintre cele mai frumoase voci ale fusion-pop-ului contemporan.

În limba ei maternă, Esan, cuvântul „Iyeoka” înseamnă „Vreau să fie respectată”.

La concertele de la Hard Rock Cafe şi de la Doors publicul român va putea asculta melodiile care au făcut-o cunoscută pe plan internaţional: „Simply Falling”, „Revolution” şi „Say Yes”.

Pentru concertul de la Constanţa, biletele pot fi cumpărate la următoarele preţuri: 60 de lei (cu loc la masă), 40 de lei (fără loc), înaintea evenimentului, respectiv 60 de lei şi 50 de lei, în ziua spectacolului şi la intrare.