Supa crema de morcov si ghimbir

Categories Timpul LiberPosted on

   Unul dintre atuurile supelor crema este ca sunt foarte consistente si aduc un aport mare de nutrienti organismului. Nu numai ca este o reteta usor de preparat, dar este foarte potrivita pentru o masa de pranz alaturi de familie si prieteni.

Pe langa gustul delicios si aromat, morcovii au o concentratie mare de antioxidanti,sunt plini de vitamine (A,K,C,B6), si sunt o sursa buna de fibre.

Dar iata cum se prepara aceasta supa minune!

INGREDIENTE:

– o lingura de ulei de masline

-o ceapa medie, tocata

-2 catei de usturoi, tocat

-o telina, tocata

-3 morcovi, tocati

-o lingurita de ghimbir

-2 cani de apa

Modul de preparare:

Incingeti uleiul intr-o oala la foc mediu, Adauga ceapa si telina, si mesteca ocazional, lasandu-le cam patru-sase minute. Adauga usturoiul,dupa un minut morcovii, apa si amesteca. Lasa ingredientele sa fiarba cam 20-25 de minute.Ia oala de pe foc si scurge apa ramasa. Toarna compozitia in blender si treptat adauga apa in care au fiert legumele, pana se omogenizeaza bine. La sfarsit adaugi ghimbirul si sare dupa gust.

Pofta buna!