Marţi, la Casa de Cultură Constanţa: Concert NICU ALIFANTIS, cu piese de pe noul album, „MOZAIC”

Categories Timpul LiberPosted on

Marţi, 4 martie, cantautorul NICU ALIFANTIS va susţine, în sala mare a Casei de Cultură din Constanţa, un nou concert din cele… 40 (!) din cadrul turneului naţional numit „40 de ani de muzică”, care are ca scop promovarea ultimului său album, apărut spre sfârşitul anului trecut : ”MOZAIC”.
Ora de începere a concertului: 19.00. Preţuri bilete (funcţie de loc, în sala de spectacol): 50 şi 70 lei.

 

Nicu Alifantis: „Concertez în 40 de oraşe, pentru că vreau să marchez, şi astfel, cei 40 de ani de activitate muzicală!”…

 

Iată cum îşi prezintă autorul acest album, dar şi turneul din 2014:
„De ce MOZAIC? Pentru că este cel mai proaspăt album, pe care-l iubesc ca pe un nou-născut. Ce părinte nu-i poate dori odraslei sale tot ce-i mai bun? Vreau să-i pun lumea la picioare, să-l fac cunoscut, iubit, râvnit, căutat, lăudat, pentru că-i al meu și sunt mândru de el.
De ce 40 de concerte? Pentru că anul acesta am împlinit 40 de ani de când slujesc necondiționat, cu mult drag, respect, iubire și recunoștință în fața Dumneavoastră, Publicul și vă datorez însăși existența mea artistică.
Este și va fi un examen greu, extraordinar de greu, pe care mi-l propun, ca pe o provocare și pe care, sper, cu ajutorul bunului Dumnezeu și al bunăvoinței Dumneavoastră, cei ce veți fi alături de mine, să-l pot trece.
Dați-mi o șansă, promit să nu vă dezamăgesc! Vă iubesc!”

 

Turneul a început la Timişoara, pe 23 februarie. Pe coperta albumului: un fragment din Mozaicul Roman, din Constanţa, Tomisul antic!

 

Timişoara a fost (pe 23 februarie 2014) punctul de pornire al turneului naţional “40 de ani de muzică”, susţinut, în acest an, de către NICU ALIFANTIS, pentru promovarea noului său album, “MOZAIC”. Timişoara a fost şi singurul oraş, cu excepţia Bucureştiului, în care artistul a concertat alături de Mozaic Band, orchestră construită special pentru înregistrarea albumului „Mozaic”.

Acest album conţine 14 melodii, care vorbesc despre dragoste, în… CÂTEVA LIMBI: română, portugheză,… hindi,… sanscrită şi greacă. Versurile melodiilor sunt poezii scrise atât de autori români, precum Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, George Topârceanu sau Nina Cassian, cât şi de autori străini: Maria Mirtiotissa sau marele portughez Luis de Camoes.

De remarcat este şi faptul că pe coperta albumului (ca şi pe afişul turneului, de altfel) este fotografia câtorva amfore romane aşezate pe… MOZAICUL TERMELOR ROMANE DIN CETATEA TOMIS, adică de la “Edificiul Roman cu Mozaic”, din Constanţa!