Atenție la escroci: Zeci de persoane au plătit 500 de lei ca să apară în cartea de telefon

Categories La ziPosted on

Atenție la escroci: Zeci de persoane au plătit 500 de lei ca să apară în cartea de telefon

Zeci de abonaţi ai unui serviciu de telefonie au plătit facturi de 500 de lei pentru a apărea în cartea de telefoane, relevă Realitatea TV.

Escrocii au ales clienți care,de regulă, plăteau sume mari, tocmai pentru ca oamenii să nu intre la bănuieli.

La o privire atentă, se observă că facturile clonate diferă de cele originale: culorile sunt aceleaşi, dar codul de bare nu are cifre.

Suma de peste 500 de lei pe care au plătit-o credulii reprezenta doar un avans pentru ca titularul să fie trecut într-o carte de telefon.

“Am primit înştiinţarea de plată care seamănă mult cu factura de la Romtelecom, am găsit-o în cutia poştală. Pe spate, dacă citiţi, scrie că aceasta este de-abia prima rată din cele patru trimestriale, în total 20 de milioane pe an. Apoi nu mai poţi să scapi, pentru că e ca un contract”, spune un client care a plătit factura falsă.

“Câteva zeci de clienţi Romtelecom au reclamat că au primit facturi cu însemne similare companiei. Romtelecom nu are în prezent în derulare nici o campanie de publicitate prioritară”, a declarat Alina Iamandi, PR Romtelecom.

Autorităţile sunt pe urmele producătorilor de facturi clonate. “A apărut o firmă care practică astfel de acţiuni comerciale înşelătoare în aşa fel încât induc în eroare consumatorii să ia decizii pe care, dacă ar fi informaţi corect, nu le-ar lua”, a declarat Samuel Calotă, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Potrivit datelor obţinute de la Registrul Comerţului, firma acuzată, Romtelemedia, este înregistrată în judeţul Bihor, iar adresa, conform facturii, este o căsuţă poştală.

ANPC pedepseşte practicile comerciale înşelătoare cu amenzi între 5.000 şi 50.000 de lei.