Partidele din Opoziție se aliază într-un pact împotriva Puterii

Categories La ziPosted on

Partidele din Opoziție se aliază într-un pact împotriva Puterii

Victor Ponta, preşedintele PSD, a anunţat luni că PSD, PNL și PC vor încheia un protocol de colaborare parlamentară anti-Putere, relevă Realitatea TV.

Totodată, Ponta asigură că moţiunea de cenzură împotriva Legii salarizării va fi depusă de toate cele trei partide.

“A fost cea mai pragmatică şi cea mai plină de rezultate discuţie din cadrul Opoziţiei şi ne propunem ca de acum încolo să mergem pe acest drum corect. Am stabilit că moţiunea de cenzură pentru Legea salarizării pe care Emil Boc îşi va asuma răspunderea s-o depunem împreună. Avem ca obiectiv principal ca data de 31 decembrie să se împlinească fără adoptarea acestei legi, în aşa fel încât ce a promis în mai, şi anume revenirea la salariile reduse cu 25%, să aibă loc cu adevărat”, a declarat Victor Ponta.

Totodată, liderul PSD a anunţat că s-a luat decizia ca lunea viitoare, la ora 14.00, grupurile parlamentare unite ale celor trei partide din Opoziţie – PSD, PC şi PNL – să aibă diverse întâlniri cu reprezentanţii aleşilor locali, cu primarii de municipii şi comune, la Parlament, pentru  a-şi exprima o poziţie comună şi clară vizavi de Legea bugetului de stat.

La rândul său, Crin Antonescu, preşedintele PNL,  spune că indiferent câte lucruri fac diferenţa între PSD şi PNL, rezistenţa împotriva “acestei Puteri aberante din România” îi va uni.

“Datoria noastră este să înlăturăm cât  mai curând această Putere de la conducerea României”, mai spune Antonescu.