O halbă spumoasă = viață sănătoasă

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

O halbă spumoasă = viață sănătoasă

Vești bune pentru amatorii de bere: o halbă pe zi nu numai că nu ne dăunează, ba chiar are efecte benefice asupra sănătății noastre!

Conform unui studiu recent efectuat de medici spanioli, consumul moderat de bere poate reduce riscul de diabet și, culmea, ajută și la pierderea kilogramelor în plus, această băutură neconținând deloc grăsimi și nefiind nici foarte calorică (o halbă înseamnă doar 200 de calorii!). Fiind sățioasă („pâine lichidă” îi spun nemții), aceasta ajută la slăbire, căci „taie” apetitul.

Blondă, roșcată sau brună, berea e plină de nutrienți binefăcători: acid folic și alte vitamine, fier și calciu (protector al sistemului cardiovascular), antioxidanți… Din perspectiva acestui ultim component, este aproape la fel de eficientă în lupta împotriva radicalilor liberi precum vinul (evident, consumat tot în cantități moderate!).
Studiul mai sus amintit a fost efectuat concomitent de Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din același oraș și Institutul de Sănătate „Carlos al III-lea” din Madrid. Subiecți au fost 1.300 de bărbați și femei de peste 57 de ani.

Concluziile? Mici cantități de bere ingerate zilnic previn diabetul și hipertensiunea; de asemenea, ponderea țesutului adipos este mai mică la amatorii de bere.

Ce înseamnă „consum moderat”? Cercetătorii recomandă o doză maximă de 0,5 litri pe zi. Dar, atenție, acest medicament spumos, pentru a da rezultate, trebuie asociat cu un stil de viață sănătos (activitate fizică regulată) și cu o dietă mediteraneeană (bogată în pește, legume, fructe și ulei de măsline).

Rezultatele studiului vi se par cumva șocante? Aceasta ar fi doar din cauza proastei reputații pe care berea a căpătat-o în urma asocierii sale cu stilul britanic ori german de a o consuma. E vorba despre un mit: „Berea îngrașă!”. Fals. Ea îngrașă doar dacă o bem ca nemții ori englezii, adică în cantități industriale, împreună cu mezeluri și cartofi prăjiți.