Legume și fructe împotriva răcelii

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

Legume și fructe împotriva răcelii

Sezonul rece, cel al răcelilor, este abia la început, iar o serie de plate ne ajută să trecem mai ușor peste această perioadă.


Există mai multe remedii naturale pentru ca, peste iarnă, să ținem la distanță microbii. Dacă vă doare capul, prevestind o răceală, e nevoie de o salată simplă de morcovi pentru a scăpa de supărătoarea durere. Și asta, pentru că betacarotenul din morcovi poate reduce inflamarea vaselor de sânge de la nivelul creierului și vă poate aduce liniștea.

Pentru a preveni răceala e nevoie de vitamina C, foarte utile fiind sucurile de portocale, grapefruit sau piersici, dar și consumarea de ardei gras roșu. Bune sunt și fructele cu coajă lemnoasă nesărată precum migdalele, care oferă organismului energie, la cel cum o fac și stafidele sau caisele uscate.

Dacă totuși ați răcit și vă curge nasul, există remedii. Usturoiul este un adevărat „rege” în domeniu, contribuind din plin la scăderea problemelor nazale din timpul unei răceli. Dacă ați intervenit prea târziu și s-a ajuns deja la sângerări nazale, ca remediu sunt foarte bune frunzele verzi, cum ar fi cele de la spanac, kale (o varză fără căpățână) sau verdețuri collard, care au un mare conținut de vitamina K.

La durerile de urechi se folosește o felie de ceapă tăiată în jumătate și pusă în batistă. Ceapa este un excelent antiinflamator și antibacterian, care acționează în momentul în care în organism există o infecție.

Gâtul inflamat poate fi tratat cu o mulțime de comprese din diferite plante sau legume. Astfel, varza sau cartofii, fierte și un pic răcite, se pun într-o cârpă și se aplică în jurul gâtului. De asemenea, se pot folosi și comprese cu… brânză, care se întinde pe o compresă cu care se acoperă gâtul pe timpul nopții.

Merișoarele sunt trecute și ele pe lista tratamentelor naturale împotriva răcelilor, deoarece au un conținut bogat de antioxidanți, vitamina C și flavonoide, care pot acționa și ca antiinflamatoare.

Vlad CHIRILĂ