Adrian Năstase: “Traian Băsescu înţelege foarte bine că proiectul Schengen este în pericol şi pregăteşte de pe acum ţapul ispăşitor”

Categories La ziPosted on

Adrian Năstase: “Traian Băsescu înţelege foarte bine că proiectul Schengen este în pericol şi pregăteşte de pe acum ţapul ispăşitor”

Adrian Năstase a spus marți că noile numiri de la MAI reprezintă şi o “reglare de conturi” în interiorul PDL: “Din când în când, Băsescu mai roteşte cadrele în sistemul ăsta ticăloşit”, informează Realitatea TV.

“Este şi o reglare de conturi în interiorul PDL-ului. Nu mai ştim cine este Puterea, cine este Opoziţia în PDL. Este clar că ceea ce a început cu demisia sau demiterea lui Vasile Blaga a continuat. Pe de altă parte, Traian Băsescu înţelege foarte bine că proiectul Schengen este în pericol şi pregăteşte de pe acum ţapul ispăşitor”, a declarat Năstase.

La întrebarea “Cine crede că se războieşte în PDL”, liderul PSD a răspuns:

“Pe de o parte este zona mai veche din partid, Vasile Blaga în primul rând, care a şi fost criticat în mod direct de către Traian Băsescu, pe de altă parte zona Elena Udrea. Sigur că Udrea este marioneta lui Traian Băsescu. A fost foarte clar lucrul acesta la alegerile de la Bucureşti. A fost aleasă în succesiunea de la Bucureşti. Mai este zona Arad. Se pare că dacă ai buletin de Arad, ai şanse mai mari de ascensiune în instituţiile din România. Este vorba de o repoziţionare înaintea congresului PDL. Din păcate, cei care vor plăti sunt cetăţenii României, cei care probabil că vor trebui să suporte o amânare a deciziei  privind intrarea în Spaţiul Schengen. Bănuiesc că Traian Băsescu va folosi în curând sintagma <sistemul ticăloşit>, vorbind despre propriul sistem. După şase ani, el este şeful propriului sistem. Din când în când, mai roteşte cadrele în sistemul ăsta ticăloşit”, a adăugat Năstase.