Băsescu, apel către politicieni: “Fiţi responsabili! Nu mai putem cheltui cât am cheltuit”

Categories La ziPosted on

Băsescu, apel către politicieni: “Fiţi responsabili! Nu mai putem cheltui cât am cheltuit”

“România a avut un premier bun, Petre Roman, ale cărui acţiuni nu au fost susţinute de un preşedinte pe măsură”

„Fiţi responsabili!” Acesta este sfatul pe care Traian Băsescu l-a adresat politicienilor, în cadrul unui discurs susţinut joi la Bursa de Valori, relevă Antena 3.

Președintele a acuzat clasa politică de iresponsabilitate şi a precizat că susţine acţiunile Guvernului Boc. Spre finalul discursului, şeful statului a mai precizat că România a avut un premier bun, ale cărui acţiuni nu au fost susţinute de un preşedinte pe măsură, făcând referire la fostul premier Petre Roman.

„Lansez un ultim apel politicienilor, care are numai două cuvinte: Fiţi responsabili! Nu mai putem cheltui cât am cheltuit” în trecut. „Avem un singur drum corect: dezvoltare prin investiţie”, a continuat preşedintele.

„Oamenii politici trebuie să-şi asume reforma, să plătească costurile asumării şi să facă tot posibilul ca statul să fie reformat”, a insistat şeful statului.

Potrivit preşedintelui, ţara noastră este etichetată de membrii UE ca un stat care „nu se poate reforma”.

„Este una să fii o ţară performantă în UE, care să emane speranţă, şi alta este ca zi de zi să ţi se pună eticheta că <aştia nu se pot reforma>. Se aude tot mai des această formulare la adresa României. Ea nu produce nimic altceva decât reţinerea investitorilor”, a mai spus Traian Băsescu.