Curriculum vitae: cum se face unul, sabloane si exemple

Categories AfaceriPosted on

Primul pas atunci cand vine vorba de a obtine un loc de munca este sa prezentam cea mai buna scrisoare de intentie cu care sa cucerim departamentul de resurse umane al companiei care ne intereseaza.

Impresionarea prin designul CV -ului nostru si selectarea cu atentie a structurii si informatiilor pe care le includem in acesta este cheia pentru a face cea mai buna impresie si pentru a obtine jobul visat. Daca vrei sa stii cum sa faci un CV si sa descoperi cele mai bune sabloane si exemple de CV, ai ajuns la locul potrivit. 

Ce este un curriculum vitae sau un CV

Curriculum vitae este un document care rezuma cariera profesionala si cele mai reprezentative date ale unei persoane in raport cu jobul pe care isi doreste sa o obtina. Este scrisoarea de intentie formala cu care ne prezentam unei companii cu scopul de a ne remarca de restul candidatilor si de a obtine un interviu de angajare care ne conduce la un contract.

Datorita infinititatii de oameni cu care vei concura pentru a obtine un loc de munca, este important sa dedici timpul necesar pregatirii curriculum vitae sau CV-ului tau, tinand mereu cont de faptul ca:

  • Departamentele de resurse umane primesc un numar atat de mare de aplicatii incat este esential sa condensati cat mai mult informatiile despre cariera dumneavoastra profesionala. Trebuie sa va spunem: nimeni nu va observa in ce institut ati facut studiile medii, asa ca este important sa ajungeti la obiect.
  • A avea un impact cu designul pe care il alegeti este important. Desi esti un mare profesionist, faptul ca nu stii cum sa comunici sau sa-l prezinti vorbeste si despre abilitatile tale…
  • Exista multe instrumente de design cu ajutorul carora poti crea un CV perfect cu putine cunostinte ale subiectului. Va prezentam cateva dintre ele in aceeasi postare!

Cum sa faci un CV 

A fi clar elementele pe care ar trebui sa le includa CV -ul tau este esential pentru a livra un document valoros in care, dintr-o privire, o companie este capabila sa identifice reperele formarii si carierei tale, precum si abilitatile personale in care te remarci. . Sa mergem pe parti:

Alegeti un antet simplu si izbitor

Intra sa omori , dupa cum spune el, din prima clipa. Fa-o alegand o fotografie profesionala cu un fundal deschis la culoare in care zambesti, te remarci prin aspectul tau si care poate face o companie sa simta ca esti persoana de care are nevoie.

In dreptul fotografiei (langa sau mai jos, in functie de design) trebuie sa apara numele complet si functia dumneavoastra profesionala cu care va identificati, fie ca este designer de interior, jurnalist specializat in sectorul economic sau director comercial al digital banking. Un singur sfat: asigura-te ca pozitia ta are intotdeauna un nume de familie, adica nu te prezenta pur si simplu ca fotograf daca o poti face ca fotograf de produs specializat in sectorul cosmetic. Desigur, adapteaza-ti titlul la fiecare aplicatie pentru care vrei sa aplici.

Daca includeti si un extras din niste randuri in care va prezentati, cu atat mai bine. Alaturi de aceasta, lasati informatiile dvs. de contact, in care va sfatuim sa includeti orasul, numarul de telefon mobil, adresa de e-mail si profilul Linkedin. Nimeni nu mai trebuie sa stie adresa ta postala sau data nasterii, nu-ti face griji pentru asta.

Rezumati-va experienta profesionala

Si spunem CV pentru ca nu exista o greseala mai grava intr-un proces de selectie decat trimiterea unui CV nesfarsit . Limitati-va la o schita in care va prezentati in primul rand functia, compania si data fiecarei etape profesionale, apoi explicati in cateva randuri descrierea functiei dvs. si incheiati cu cateva realizari de care ati fost un parte.

Educatia este de asemenea importanta

Un CV ar trebui sa mentioneze, de asemenea, toate functiile de invatamant superior pe care le-ati ocupat. Fii inteligent si pe langa faptul ca te lauzi cu cursurile de licenta, master si postuniversitare pe care le-ai obtinut includ si acele cursuri online in institutii de top pe care le-ai urmat prin platforme precum Coursera sau edX. A urma un curs la universitati precum Harvard sau Yale astazi este la fel de simplu ca sa te inregistrezi pe platforme ca acestea, sa faci cursurile de acasa si sa ai un nume din categoria respectiva pe CV.

Cand vine vorba de formarea in competente digitale, amintiti-va ca IEBS este cea mai buna optiune pentru a va continua studiile intr-o lume din ce in ce mai competitiva in care liderii digitali ai viitorului ies adesea din programele noastre de formare. Nu mai astepta!

Abilitati tehnice si profesionale

Includeti limbile pe care le vorbiti si nivelul dvs. de competenta . Mintitul despre asta va functiona impotriva ta pe termen lung, asa ca ar fi bine sa fii sincer de la inceput. Includeti specialitatile sectorului dvs. pe care il dominati (fie ca vorbim de masini, limbaje de programare sau instrumente de proiectare) si indicati gradul de specializare.

Referirile conteaza

Desi in zilele noastre toata lumea isi leaga profilul LinkedIn la CV -ul , este indicat sa introduci cel putin cateva referinte de la sefi sau supervizori cu care ai lucrat. Este ceva pe care uneori te vor intreba si astfel esti cu un pas inainte.

Informatii suplimentare

Poti sa dai putin aer atat de mult continut formal lasand niste randuri in care incluzi informatii optionale precum premii pe care le-ai obtinut legate de sectorul profesional la care aplici, organizatii cu care colaborezi sau profile de retele sociale de unde pot ajunge. pentru a te cunoaste mai bine ca profesionist. Va recomandam, totusi, sa includeti aceasta sectiune la sfarsitul documentului, ca o completare.

Sabloane de CV

Datorita resurselor nelimitate care exista astazi pe Internet, poti gasi multe sabloane cu care sa incepi sa lucrezi la CV -ul tau fara a fi nevoie sa-ti faci griji cu privire la design. Va lasam trei variante cu care sa incepeti sa lucrati la CV -ul si sa obtineti un rezultat optim!

Canva

Este instrumentul ideal cu care sa creezi o multitudine de prezentari si resurse grafice fara a fi nevoie de vreo cunoastere a subiectului. La Canva, veti gasi o multime de sabloane de CV atractive si profesionale, impartite in categorii precum modern, minimal, corporativ sau creativ. De asemenea, puteti discrimina prin culori.

Va incurajam sa aruncati o privire la catalogul lor, care include peste 2.300 de sabloane pe care pur si simplu va trebui sa le modificati cu continutul si sa le descarcati. In doar cateva minute vei avea un CV atractiv cu care vei multiplica atentia companiilor in care aplici.

CVApp

CVApp este un alt instrument cu care iti poti crea cu usurinta CV -ul , precum si scrisorile de intentie care sa insoteasca cererea ta. Includerea unui verificator ortografic, generatorul automat de profiluri profesionale bazat pe incarcarea informatiilor dvs. si exportul usor al documentelor create in Word va vor usura lucrurile atunci cand creati un sablon adaptat pietei de munca actuale prin cheltuirea minimului timp.

OnlineCV

A treia varianta pe care vrem sa ti-o prezentam este OnlineCV, un creator si editor de CV online cu care poti lucra de pe orice dispozitiv cu ghiduri, exemple si sfaturi de la experti in selectia personalului. Puteti sa accesati cu contul dvs. Google sau LinkedIn, sa va exportati datele si sa descarcati rezultatul in formate precum .pdf sau .txt, precum si sa il partajati printr-un simplu URL.

Tinand cont de cateva dintre CV -urile pe care le poti personaliza si adapta singur in instrumentele Canva, vom vedea trei exemple de CV- uri cu care te poti remarca si care poate servi drept referinta:

In acest exemplu putem vedea un CV concis , ideal pentru acele persoane care nu au o vasta experienta profesionala, dar care doresc sa prezinte un document atractiv, cu o paleta de culori moale si o structura perfecta si concisa, care sa nu deruteze persoanele responsabile de procesul.de selectie, care va gasi pe o singura pagina principalele date de interes pentru candidat.

O alta modalitate de a prezenta un CV si de a avea impact este prin utilizarea infograficelor care se rupe de modelele obisnuite pe care le primeste de obicei un departament de resurse umane. In acest exemplu, contrastul de culoare, utilizarea pictogramelor pentru a evidentia punctele forte ale candidatului si simplitatea cu care sunt prezentate datele, pe langa faptul ca le face mai usor de citit mergand la obiect, atrage atentia asupra esteticii acestuia.

Punerea experientei in centrul documentului este un succes, desi pentru aceasta nu este necesar sa renuntam la principalele competente si date despre educatia noastra, chiar daca spatiul pe care ii dedicam este mai corect. Printre succesele acestui exemplu se numara faptul ca tonul de fundal al imaginii se completeaza bine cu culorile folosite, precum si concizia descrierilor, cu care concentram atentia cititorului asupra a ceea ce este cu adevarat important fara a merge prea departe.