Judecător de la ÎCCJ, audiat la DNA, în dosarul mitei din portul Constanța

Categories La ziPosted on

Judecător de la ÎCCJ, audiat la DNA, în dosarul mitei din portul Constanța

Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la ICCJ, a fost audiată miercuri de procurorii DNA în cazul mitei din portul Constanţa. Soţul ei făcea afaceri cu o persoană cercetată în dosar.

Georgeta Barbălată a fost chemată în calitate de martor pentru că la percheziţii procurorii au ridicat un calculator al unuia dintre inculpaţi şi au descoperit o poză cu un grup din care făceau parte atât inculpatul, cât şi judecătorul de la Înalta curte şi soţul său.

Procurorii anticorupţie continuă audierile în dosarul reţelei de contrabandişti din Portul Constanţa Sud Agigea. Zeci de martori vor fi citaţi până la finalul lunii, la DNA, printre care şi ministrul transporturilor Anca Boagiu, fratele preşedintelui – Mircea Băsescu şi un judecător de la instanţa supremă.

Operaţiunea declanşată luna trecută de DNA în portul Constanţa Sud-Agigea a dus la demiterea și arestarea preventivă a fostului secretar al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurențiu Mironescu.

Mironescu este cercetat în stare de arest preventiv pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu mărfuri din afara UE în Portul Constanţa.