PDL i-a spulberat obiectivele lui Sorin Oprescu: “Bugetul Primăriei Capitalei este dezechilibrat, aproape nefuncţionabi”

Categories La ziPosted on

PDL i-a spulberat obiectivele lui Sorin Oprescu: “Bugetul Primăriei Capitalei este dezechilibrat, aproape nefuncţionabi”

Adio finalizare la Șoseaua Pipera, Pasajul Mihai Bravu, Pasajul Basarab şi Stadionul “Lia Manoliu”

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a criticat aspru luni, într-o conferinţă de presă amendamentele care afectează bugetul Primăriei Capitalei, conform cărora toate lucrările în infrastructură sunt oprite. Multe alte proiecte devin irealizabile din cauza lipsei banilor, relevă Antena 3.

Primarul Capitalei enumeră câteva obiective începute de Primărie, care nu mai pot fi finalizate: Șoseaua Pipera, Pasajul Mihai Bravu, Pasajul Basarab şi Stadionul “Lia Manoliu”.

Sorin Oprescu a enumerat și alte zone pentru care Guvernul a alocat sume de zeci de ori mai mici decât cele din alţi ani, lucru care accelerează colapsul acestora.

Bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat luni  cu amendamentele PDL-ului.  Astfel, 500 de milioane de lei vor fi luaţi de la investiţii şi redistribuiţi la RADET şi RATB.

“Au dat peste cap tot bugetul. Amendamentele propuse de ei sunt absolut halucinante, ca să nu spun aberante. Se adună o sumă de 500 de milioane în mod artificial pentru ca să poată să se şteargă datoria pe care Guvernul o are la noi pentru subvenţii. De unde iau aceşti bani? De la investiţii. De la Stadionul Lia Manoliu, pentru ca după aceea să spună că Guvernul va da bani pentru Lia Manoliu. Păi, asta este o obligaţie stimate Guvern, stimată doamnă Udrea. Şi mă adresez doamnei pentru că mutarea în plic şi hotărârea politică le-a trimis-o dimineaţa. Până ieri seara au făcut figuraţie în discuţiile astea. În momentul acesta nici serviciile nu sunt acoperite. Bugetul este dezechilibrat, aproape nefuncţionabil”, a declarat Sorin Oprescu.