Cernavodă: „Pescari – ELECTRICIENI” prinşi, echipamente, peşte şi plase monofilare confiscate

Categories EvenimentePosted on

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au acţionat în zona de competenţă, în baza unei informaţii, unde au oprit, pentru control, o ambarcaţiune din fibră de sticlă, cu motor, în care se aflau două persoane, de sex masculin.
În urma controlului, a fost descoperit, în ambarcaţiune, un dispozitiv electric improvizat, pe care cei doi bărbaţi, M.G., de 24 ani, şi G.N.D., de 20 ani, se pregăteau să-l folosească la pescuit, alături de trei plase trifilare şi una monofilament, în lungime de 126 metri.
În barca braconierilor, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, au mai fost descoperite un acumulator auto, de 12 V, un proiector, o lanternă şi un minciog, precum şi cantitatea de 8,5 kilograme peşte.

În aceeaşi zi, în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă, a mai fost verificată o barcă pescărească, în care se afla F.I., de 43 ani, domiciliat în judeţul Vaslui, care pescuia cu două plase tip comercial, în lungime de 60 metri, fără a deţine licenţă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, plasele de pescuit, precum şi bunurile folosite la săvârşirea infracţiunilor, iar întreaga cantitate de peşte a fost predată, spre valorificare, unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa licenţei de pescuit comercial”, „deţinere şi utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, „folosirea de către persoane neautorizare a uneltelor de pescuit comercial”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştelui şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrig resursele acvatice vii prin curentare sau alectrocutare”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 şi 65 din O.U.G. nr. 23 / 2008 modificată şi aprobată prin Legea nr. 317 / 2009.