Se apropie COȘMARUL polițiștilor! Vezi ce spun Rapotan și Dancu

Categories EvenimentePosted on

Peste 500 de poliţişti din cadrul Inspectoraului Judeţean de Poliţie Constanţa se vor afla în stradă cu ocazia zilei de 1 Mai şi a sărbătorilor de Paşte. ”Va fi o perioadă foarte grea pentru poliţie, deoarece de şapte ani cele două sărbători nu s-au mai suprapus”, a declarat șeful interimar al IPJ, comisar şef Adrian Rapotan. Acesta a subliniat că minivacanța de 1 mai va fi un examen pentru poliţie în ceea ce privește pregătirea sezonului estival.

Din experienţa anilor trecuţi, în perioada de 1 Mai cele mai aglomerate staţiuni de pe litoral au fost Vama Veche, 2 Mai, Costineşti şi Mamaia. În această perioadă cele mai monitorizate zopne vor fi bisericile și mănăstirile, barurile, dicotecile, dar şi localităţile unde se organizează picnicuri. ”Niciun poliţist din cadrul IPJ nu va beneficia de libere în această perioadă”, a precizat comisar şef Adrian Rapotan.

În ceea ce priveşte sezonul estival, Adrian Rapotan a precizat că şi anul acesta vor veni detaşaţi, dar mai puţin faţă de anul trecut, și asta din cauza crizei financiare. Primii vor veni în perioada 1 iulie – 1 august, iar în lunile iunie şi septembrie paza şi ordinea publică va fi asigurată cu efective proprii.
La rândul său, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanța, comisar şef Constantin Dancu, a declarat că în această perioadă toate echipajele de poliţie se vor afla în stradă, dar se vor concentra în special pe staţiunile Mamaia și Neptun, fără a neglija celelalte zone. ”Recomand conducătorilor auto care vor veni în perioada 1 Mai şi Paşte pe litoral să nu consume alcool, pentru că agenţii de la circulaţie vor fi în stradă şi vor avea neplăceri din punctul acesta de vedere”, a spus Dancu.

De asemena, şi jandarmii de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa şi Brigada Mobilă se vor afla în stradă. Este vorba despre aproape 380 de persoane, potrivit şefului Inspectoraului Judeţean de Jandarmi Constanţa, colonel Costică Cojoc. Se vor forma echipe mixte polițiști-jandarmi care vor monitoriza staţiunile Mamaia, Costineşti, Vama Veche, 2 Mai, municipiul Constanţa, portul Constanţa, lăcaşele de cult, dar şi localităţile unde se vor organiza sărbători cămpeneşti. ”Jandarmii vor intra în orbiectiv pe 30 aprilie”, a precizat colonelul Costică Cojoc.