Noul S-Class…Drona Facebook Generation ?

Categories Timpul LiberPosted on

Spunea cineva ca Dumnezeu a facut pamantul si cerul ,… restul chinezii .Mai putin masinile ,pe alea le-au facut nemtii .
In curand ,probabil la Salonul Auto de la Hamburg ,va fi expus noul model amiral al celor de la Mercedes ,S-Klasse Pullman .Pana atunci au aparut deja primele fotografii cu interiorul iar vanzatorii din toate dealershipurile au fost invitati in Spania doar sa vada si sa tina minte …(nicht smartphones ,nicht kamera) .Daca pana acum ne plangeam toti de prea multa tehnologie inglobata in masinile moderne, cu noul S-Class probabil ca vom urma cursuri de folosire a obiectului inainte de a indrazni sa urcam la bord-are 156 de butoane si comutatoare si o groaza de calculatoare !
Va inchipuiti in continuare omul de afaceri de 60 ani care conduce relaxat un S-Class ascultand simfonia a V-a de Beethoven ?…Uitati !
Bussinesman-ul nu mai sofeaza ,sistemul Assist Director urmareste masina din fata prin radar chiar si cand ia curbele ,franeaza ,recunoaste semnele de circulatie ,pietonii, etc. Domnul din fata volanului ar putea sa asculte muzica dar are treaba : e pe Facebook,citeste si scrie mailuri,cauta pe Google !Acest asa zis sofer nu poate avea peste 40 de ani pentru ca aia nu stiu ce e internet si stiu sa piloteze masini .
Haideti sa va ametesc putin cu enumerarea catorva dotari,sisteme si gadgeturi pentru modelul de top :

-motorizari 4.8 litri V8 sau 6 litri V12 ;puteri de la 430 la 650 CP .
-cutie automata cu 9 trepte de viteza .
-scaune cu 14 moduri de reglare si 6 programe de masaj .
-sistem audio Burmester cu 24 difuzoare si 1540 wati.
-sistemul Air Balance care ionizeaza aerul si are la alegere 4 parfumuri .
-Distronic Plus impreuna cu 26 de senzori si alte sisteme mentine distanta si urmareste vehiculul din fata,readuce singur masina pe banda in cazul devierii ,franeaza daca detecteaza pietoni .
-in stationare, in cazul iminentei unui impact din spate intareste la maxim franele .
-fotoliile din spate au airbaguri special pozitionate pentru protectia in caz de impact a pasagerilor care dorm.
– semnale luminoase intermitente avertizeaza noaptea automat pietonii din fata sau masinile din spate in cazul apropierii prea mari.
S-Class are doar LED-uri….auf wiedersehen becuri ,interiorul iluminat discret impreuna cu cele 2 display-uri de 12′ creeaza o atmosfera high-tech care parca te invita la un RPG in retea .In exterior farurile cu LED isi adapteaza intensitatea luminii pentru a nu orbi pe cei din sens contrar.

Cu toate sistemele de autonomie care prefigureaza transformarea automobilului intr-o drona te intrebi de ce scaunul din fata se mai numeste al soferului .
Cu S-Class ,pe hartie cel putin, se pare ca inventatorii automobilului le-au luat fata celor de la BMW si Audi.Sa il si conducem si mai vorbim dupa aceea .
Ne oprim deocamdata aici promitand ca vom reveni indata ce vor aparea noi informatii .