Clătite americane aromate

Categories Timpul LiberPosted on

Încântă-ți familia cu un mic dejun sau cu o gustare simplă, cu gust de vacanță…

 

Ingrediente:

-300g de făină
-1 linguriță bicarbonat de sodiu
-2 ouă medii
-300ml de lapte bătut
-4 linguri de lapte
-85g de unt topit
-2 mere mici, curățate de coajă și de cotor și date prin răzătoare
-50g de merișoare uscate
-un pic de unt în plus sau ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
-sirop de arțar, pentru servit
 

PENTRU UNTUL CU SCORȚIȘOARĂ:

-85g de unt sărat, moale
-1 linguriță de scorțișoară
-2 lingurițe de zahăr

Mod de preparare

1. Pentru untul aromat, se amestecă toate ingredientele, se înfășoară în folie alimentară, se modelează sub formă de cilindru și se dă la rece. Poți face asta cu până la trei zile în avans.
2. Se amestecă făina, bicarbonatul și un vârf de cuțit de sare într-un castron. Se face o adâncitură în mijlocul amestecului, apoi se adaugă treptat ouăle, laptele bătut, laptele dulce și untul topit. Când compoziția a devenit omogenă, se încorporează merele rase și merișoarele.
3. Se topește un pic de unt într-o tigaie nonaderentă sau se unge tigaia cu ulei de floarea-soarelui. Când s-a încins, se pun în tigaie unu-trei polonice de aluat pentru a obține una-trei clătite mici (în funcție de dimensiunea tigăii). Se prăjesc două-trei minute, până ce apar bule de aer la suprafață, iar baza clătitei este aurie. Se întorc pe partea cealaltă și se mai prăjesc câteva minute. Se mută clătitele pe o farfurie, se acoperă cu hârtie de copt și se mențin calde în partea de jos a cuptorului. Se prăjesc toate clătitele rămase.
4. Pentru servit, se pune un teanc de clătite pe o farfurie, un moț de unt cu scorțișoară în vârf și se stropesc cu sirop de arțar.