Uimitoarele alge marine

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

Uimitoarele alge marine

Varecul, o algă marină brună aruncată de valuri pe țărm, are un conținut ridicat de iod, care îl face extrem de util celor ce au nevoie de un efect normalizant asupra glandei tiroide. Astfel, persoanele slabe, cu tulburări tiroidiene, pot câștiga în greutate prin folosirea lui, iar obezii pot slăbi.
Vitaminele B2, nicotinamida, colina, caroten, acid algenic, o sumedenie de minerale (iod, calciu, fosfor, fier, sodiu, potasiu, magneziu, sulf, clor, cupru, zinc, mangan) și oligoelemente (bor, bariu, crom, litiu, nichel, argint, titan, vanadiu, aluminiu, stronțiu, siliciu), toate acestea fac din algele marine adevărate „vedete” în medicina homeopată.

Acum, când se apropie iarna, detoxifierea organismului este mai mult decât necesară. Numeroase alimente, cum ar fi peștele, dar și multe medicamente sau vaccinuri conțin metale grele precum plumb sau mercur. În timp, acestea se acumulează în organism și pot provoca afecțiuni grave cum ar fi orbirea, deteriorarea coordonării nervoase, anomalii psihice sau afecţiuni cardiovasculare.

Detoxifierea tocmai asta presupune: eliminarea substanțelor toxice din organism. Acest lucru se face printr-o dietă sau prin consumul anumitor plante sau fructe cu efect detoxifiant, una dintre cele mai eficiente metode de detoxifiere a organismului fiind reprezentată de consumul unor mixuri din plante medicinale și alge marine, mixuri obținute cu ajutorul procedeului Decottopia (extragerea substanțelor esențiale din plante, fără a le distruge proprietățile curative).

Specialiștii în nutriție au demonstrat că algele marine reprezintă, pe lângă un nutriment natural cu nenumărate efecte benefice asupra sănătății, remediul natural pentru eliminarea metalelor grele din organism. Acidul alginic, conținut de algele marine (în special de cele brune), acționează în mod detoxifiant și depurativ în toate patologiile legate de intoxicația cu metale grele. Alga numită Durvillea antarctica este cea ce conține acid alginic în proporție de 48%, fiind cea mai eficientă în stoparea radicalilor liberi responsabili cu procesul de îmbătrânire și degenerare a celulelor.

Acțiunea acidului alginic se manifestă prin absorbția substanțelor nocive ce se găsesc în radicalii liberi și ajută la eliminarea lor, evitând astfel înmagazinarea lor în structurile osoase. Acidul alginic și sărurile minerale conținute de Durvillea antarctica, precum seleniul, zincul, magneziul, calciul, asociate cu plante precum ridichea neagră, menta, lemnul dulce, anghinarea, coada calului, brusturele, păpădia, rubarba, ghintura galbenă, roinița, ienupărul, pirul târâtor, socul, anasonul, pătrunjelul și strugurii ursului au o eficientă acțiune antioxidantă, acționând în prevenirea problemelor cardio-circulatorii, hepatice și în nefropatii.

Bune și pentru celulită

Algele marine sunt foarte eficiente și în tratamentele pentru prevenirea celulitei sau în fabricarea unor produse extrem de utile îngrijirii pielii. Componentele active din algele marine normalizează metabolismul la nivel celular, în piele, stimulează microcirculația, îmbunătățesc tonusul vaselor și eliminarea lichidului din țesuturi, elimină toxinele din celule.

Astfel, crește tonusul muscular, sunt eliminate grăsimea și lichidul de prisos, iar țesutul devine mai sănătos și elastic. Nu degeaba, femeile din țările Asiei de Sud-Est și Japonia nu numai că adaugă în mâncare alge marine, dar le folosesc la scară largă și pentru îngrijirea tenului. De aceea, pe bază de alge marine există o mulțime de produse cosmetice.

Chlorella, denumită și alga de smarald, este considerată alimentul integral perfect. Pe lângă faptul că este o proteină completă și conține toate vitaminele din complexul B, vitaminele C și E și mineralele importante, s-a dovedit că are și o mulțime de alte efecte miraculoase. Astfel, chlorella stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, detoxifică organismul, accelerează vindecarea, oferă protecție împotriva radiaților, ajută la prevenirea bolilor degenerative, în tratamentul candidozei, atenuează durerile artritice și, datorită conținutului său nutrițional, contribuie la succesul unor regimuri de slăbire.

Vlad CHIRILĂ