Cum va fi vremea până pe 21 septembrie

Categories SocialPosted on

 

BANAT
Până pe data de 12 septembrie regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât  cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii septembrie, cu o medie a maximelor  diurne de 26…28 de grade, iar a minimelor de 14…16 grade. După ziua de 13 septembrie se estimează o scădere a temperaturii aerului, dar nu semnificativă, astfel că valorile se vor situa în general în jurul celor obişnuite ale perioadei, cu maxime de 23…26 de grade şi minime de
12…14 grade, în medie pe regiune.
Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de  prognoză. Ploile vor fi însă în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse, exceptând perioada 12-14 septembrie când acestea vor fi mai frecvente.

CRIŞANA
Până pe data de 12 septembrie se va menţine regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii septembrie, cu maxime diurne de 26…28 de grade şi minime de 13…16 grade. După ziua de 13 septembrie temperatura scade uşor, vremea devenind normală termic, cu valori maxime, în medie, de 23…25 de grade şi minime de 11…14 grade.
Va ploua trecător pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar ploile vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse, exceptând intervalul 11-16 septembrie când acestea vor fi mai frecvente şi, posibil, în cantităţi moderate.

TRANSILVANIA
Temperaturile maxime, în medie de 24…27 de grade, din prima săptămână a intervalului de prognoză, vor caracteriza în continuare o vreme caldă pentru această dată calendaristică. Minimele nocturne, la nivelul regiunii, se vor situa, în medie, în ecartul 10…13 grade, dar vor fi mai scăzute în zonele depresionare, în special în primele nopţi. Începând cu data de 14 septembrie valorile de temperatură vor fi în scădere uşoară, însă media regională, între 21 şi 25 de grade ziua şi între 9 şi 11 grade noaptea, se va menţine uşor peste normele climatologice ale perioadei.
Probabilitatea de apariţie a ploilor, foarte redusă în prima săptămână, va creşte după data de 14 septembrie, dar sunt estimate ploi în general slabe cantitativ.

MARAMUREŞ
Până pe data de 12 septembrie se va menţine un regim termic caracterizat de valori mai ridicate decât mediile climatologice specifice pentru prima jumătate a lunii septembrie, cu maxime diurne de 26…28 de grade şi minime de 12…14 grade. După ziua de 13 septembrie se estimează o scădere a temperaturii aerului, dar nu semnificativă, astfel că valorile se vor situa în general în jurul celor obişnuite ale perioadei, cu maxime în medie de 22…25 de grade
şi minime de 11…14 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe parcursul celor două săptămâni de prognoză.
Ploile vor fi însă în general slabe cantitativ şi pe spaţii mici, exceptând intervalul 13-16 septembrie când acestea pot fi mai frecvente şi izolat în cantităţi moderate.

MOLDOVA
În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, vremea va fi caldă. Media maximelor termice va fi de 24…28 de grade, o uşoară scădere de temperatură fiind estimată în ultimele zile ale prognozei. Temperaturile minime vor avea valori medii de 11…12 grade în primele nopţi, apoi vor marca o creştere spre 14…15 grade, spre finalul celor două săptămâni de prognoză fiind posibilă o scădere uşoară.
Probabilitatea de ploaie va fi în continuare foarte scăzută, ploi slabe fiind posibile izolat, spre sfârşitul intervalului.

DOBROGEA
În mare parte a intervalului de prognoză regimul termic se va menţine mai ridicat decât cel climatologic specific, deşi temperaturile vor scădea uşor de la medii de 26…28 de grade în prima săptămâna la o medie regională de 24…26 de grade în cea de-a doua. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 15 şi 17 grade, cu valori mai mari în continuare în zona litoralului.
Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

MUNTENIA
În prima săptămână a intervalului de prognoză se va menţine vremea caldă, cu temperaturi peste mediile climatologice ale lunii septembrie, cu valori de 27…29 de grade, mediat regional. După data de 14 septembrie este estimată o uşoară scădere de temperatură, la un ecart mediu diurn de 24…27 de grade, valori ce se vor situa încă peste ce ar fi normal la mijlocul primei luni de toamnă. Aceeaşi evoluţie se remarcă şi în privinţa minimelor, car se vor
încadra, în medie, între 12 şi 16 grade, cu valorile mai scăzute spre finalul intervalului de prognoză.
Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă aproape pe tot parcursul celor douăsăptămâni şi doar între 14 şi 16 septembrie vor fi ploi slabe, pe arii restrânse. 

OLTENIA
Până pe data de 13 septembrie se va menţine regimul termic caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii septembrie, cu maxime diurne de 26…28 de grade. După ziua de 13 septembrie se estimează o scădere a temperaturii aerului, dar nu semnificativă, astfel că valorile vor fi mai apropiate de cele
normale ale perioadei, cu maxime în medie de 22…25 de grade. Minimele nocturne vor fi pe tot parcursul intervalului de referinţă mai mari decât cele specifice lunii septembrie, în medie între 12 şi 16 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 13-16 septembrie, în celelalte zile ale intervalului doar sporadic fiind posibile ploi slabe. 

LA MUNTE 

În general regimul termic al celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a maximelor de 14…18 grade, iar a minimelor de 7 la 10 grade, tendinţa fiind de scădere nesemnificată în partea a doua a intervalului de referinţă.
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare după data de 13 septembrie, dar şi până atunci pe arii restrânse vor fi averse, în special în orele după-amiezelor.