Proiect de lege: Majorări de cel mult 12% la salariile bugetarilor

Categories La ziPosted on

Proiect de lege: Majorări de cel mult 12% la salariile bugetarilor

Salariile angajaţilor la stat ar putea creşte cu maximum 12% în 2011, conform proiectului Legii salarizării unice, dezbătut de partide şi sindicate, informează Realitatea TV.

Miercuri, în şedinţa de Guvern, ministrul Muncii urmează să prezinte proiectul legii unice de salarizare care va cuprinde şi procentele cu care vor fi majorate lefurile bugetarilor.

“Creşterea ce se acordă pe categorii de personal bugetar a salariilor de bază, indemnizaţiilor lunare de încadrare, soldelor funcţiilor de bază este de maxim 12%”, se arată în articolul 2 al proiectului.

“E o lege care pleacă de la nişte premise nelegale pentru că pleacă de la un salariu diminuat, neconstituţional. E o lege care păstrează inegalitatea şi inechitatea pentru că amestecă lucrurile, păstrează diferenţele la nivel teritorial şi datorită structurării coeficienţilor atunci când se vor aplica măriri se vor amesteca funcţiile între ele. Şi, de asemenea, e o lege care în loc să crească salariul, să prindă din urmă această scădere, va scădea şi mai mult pentru că a scos din ea nişte sporuri”, spune Adrian Petrariu, preşedintele sindicatului funcţionarilor din finanţe.