Datoria externă a României este de 90 de miliarde de euro

Categories La ziPosted on

Datoria externă a României este de 90 de miliarde de euro

Datoria externă a României a ajuns, în prezent, la 90 de miliarde de euro, din care statul  are de plătit 18,5 miliarde de euro, Banca Naţională a României – 9 miliarde de euro, iar populația – 17 miliarde de euro. Cifrele au fost făcute publice de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, informează Realitatea TV.

Vasilescu a spus că România are nevoie de o cultură economică pentru că ţările care reuşesc sunt acelea care au cultura creditelor și a economisirii. Oficialul BNR a explicat afirmaţia guvernatorului Mugur Isărescu, potrivit căreia cele 17 miliarde de euro din datoria externă a României se regăsesc în casele românilor.

“Guvernatorul nu a spus nimic altceva decât că cele 17 miliarde de euro se găsesc în casele românilor, fără însă să acuze pe nimeni. Guvernatorul nu a spus că BNR s-a împrumut pentru ca românii să-şi cumpere electronice, aragaze, etc. România are nevoie de o cultură economică pentru că ţările care reuşesc sunt acelea care au cultura creditelor, a economisirii. Popoarele care nu au aşa ceva nu au cum să reuşească. Noi, din păcate, avem mari probleme din acest punct de vedere”, a atenţionat Adrian Vasilescu.