Economii de doar 3% după reducerea salariilor şi concedieri la stat

Categories La ziPosted on

Economii de doar 3% după reducerea salariilor şi concedieri la stat

Cheltuielile cu personalul, suportate de stat, au scăzut cu doar 3,17% în luna septembrie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut deşi s-au făcut concedieri, iar salariile au scăzut cu 25%, informează Realitatea TV.

Concedierea a 74.000 de angajaţi şi tăierea salariilor nu au făcut ca scăderea cheltuielilor de personal să fie semnificative, lucru explicat de Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, prin faptul că reducerile apar în continuare la capitolul de cheltuieli.

“Comparaţia nu este corectă, comparaţi cheltuielile cu personalul, cheltuielile cu salariul au scăzut, cheltuielile cu personal dacă citiţi Legea 118 veţi constata că instituţiile autofinanţate introduc şi acei 25% care se virează la bugetul de stat”, a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

În privinţa numărului de bugetari, membrii Guvernului au anunţat cifre diferite. Ioan Botiş, Ministrul Muncii,  a susţinut că în acest moment avem 1.316.000 de angajaţi la stat, iar numărul lor va ajunge la 1.290.000 în ianuarie 2011. Însă Emil Boc a declarat că în prezent au mai rămas 1.291.000 de bugetari.