JUDEŢUL CONSTANŢA: Debitul Dunării este în uşoară scădere

Categories SocialPosted on

Debitul Dunării, pe sectorul ce aparține județului Constanța, este în scădere ușoară.

Având în vedere că presiunea pe diguri încă există, reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice, împreună cu reprezentanții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, monitorizează în permanență lucrările hidrotehnice, cu rol de apărare, pe raza județului Constanța, de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa.

În ceea ce privește Codul Galben de ploi, pentru județul Constanța, ieri, vineri – 30 mai s-a intervenit prin Comitetele Locale pentru Situații de Urgență (CLSU) și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) în sat Ivrinezu Mare, comuna Peștera, și orașul Hârșova.

La Ivrinezu Mare, în urma ploilor au fost inundate două locuințe, apă 5 – 10 cm, 2 anexe gospodărești și grădinile aferente celor două locuințe. S-a intervenit cu o motopompă și un buldoexcavator.

La Hârșova, din cauza ploilor din 30 mai, în zona Căpităniei Portului Hârșova s-a intervenit cu o motopompă și doi voluntari de la Primăria Hârșova și cu o motopompă aparținând SC RAJA SA.

Foto: ziar.ro