La Tulcea, Societatea Naţională de Geografie a organizat o conferinţă, pe tema biodiversităţii din Munţii Măcinului

Categories Cultura-educatiePosted on

Cea mai importantă conferință a specialiștilor în geografie a avut loc, în acest an, la Tulcea.

La eveniment participă personalități de renume din domeniu, precum Mihai Ielenicz, președintele Societății Naționale de Geografie (SNG) sau prof. dr. docent Petre Gâștescu.

La deschiderea oficială a sesiunilor de dezbatere au participat prefectul județului, Lucian Simion, inspectorul general şcolar (al ISJ Tulcea) Dumitru Damian, primarul Constantin Hogea, inspectorul de specialitate Gheorghe Băisan.

În cadrul evenimentului, consilierul Consiliului Judeţean Tulcea (CJT) Mihai Nicolae a oferit profesorilor pensionari (specialitatea – geografie) mici cadouri, din partea președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Trebuie să îi mulțumim profesorului Mihai Ielenicz, pentru implicarea lui în realizarea unei unități universitare la Măcin, acolo unde a existat un Colegiu de cadastru de trei ani, iar apoi, din 2004, o filială (de tip „Bologna”) a Facultății de Geografie și Planificare Teritorială.

În cei 12 ani de activitate, peste 500 de studenți au trecut prin această facultate. Inițiativa deschiderii acestei filiale locale, din orașul Măcin, a fost motivată de diversitatea geografică, din acest colț al României, și de faptul că zona Măcin a fost întotdeauna o bază de practică, pentru studenții la geografie și geologie“, a spus consilierul Mihai Nicolae.

FOTO: Profesorul Mihai Ielenicz (Sursa: Youtube.com)