Lampioane pentru cei mai triști copii

Categories SocialPosted on

Pe strada Horia Agarici din Constanța se află Centrul de Servicii Comunitare Orizont. Aici stau cei mai triști și năpăstuiți copii din oraș. Au fost abandonați de părinți sau au un handicap pe care specialiștii îl cataloghează drept ”sever și nerecuperabil”.

Dacă vă pasă de soarta lor, îi puteți ajuta. Duceți-vă diseara, de la ora 19.00, pe plaja Modern, și aprindeți un lampion pentru ei. Veți plăti minim zece lei, iar banii vor fi folosiți pentru a le cumpăra lucruri absolut necesare: scutere, produse de igienă, alimente.

Evenimentul este sprijint de ONG Rotaract și de Grupul de mămici constănțene de pe Facebook. A fost anunțat pe Facebook, iar peste 450 de persoane au confirmat până acum participare.

Tot pe Facebook au fost publicate instrucțiunile de utilizare a lampioanelor.

1. Verificaţi viteza şi direcţia vântului înainte de aprinderea lampionului şi asiguraţi-vă că nu sunt obstacole in cale. Nu aprindeţi lampionul dacă vântul este prea puternic sau dacă plouă.

2. Scoateţi lampionul cu grijă din ambalaj şi deschideţi-l uşor.

3. Strângeţi uşor ochiul de sârmă, introduceţi lumânarea iar apoi lărgiţi ochiul de sârmă cât este nevoie pentru ca aceasta să nu cadă.

4. Umpleţi balonul cu aer mişcându-l uşor stânga-dreapta de câteva ori ţinându-l de mijlocul cadrului de sârmă şi lumânare.

5. Prindeţi balonul cu o mână de partea superioară iar cu cealaltă de cadrul de sârmă şi înclinaţi-l la 45º. O a doua persoană va aprinde lumânarea. Mentineţi balonul în această poziţie circa 45 de secunde, după care indreptaţi-l uşor. Balonul începe să se umple cu aer cald. În tot acest timp, susţineţi balonul cu ambele mâini.

6. Menţineţi balonul în poziţie verticală. După ce s-a umplut cu aer cald, se poate susţine doar de cadrul se sârmă.

7. Staţi cu spatele la direcţia din care bate vântul şi eliberaţi lampionul ghidându-l pe calea lui, nu-l tineţi pentru prea mult timp.

8. Lampioanele vor fi eliberate doar de către adulţi responsabili.

9. Este interzisă lansarea lampioanelor de către persoane aflate sub infulenţa alcoolului sau a drogurilor.

10. Puneţi-vă o dorinţă şi savuraţi momentul.