CUI II ESTE FRICA DE PRIMARUL MATEI ?

Categories EditorialPosted on

Vestea că Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari, a fost pus în libertate a provocat reacţii diverse în PSD Constanţa şi în principalele cercuri influente de pe plan local. Precizez din start că nu mi-am propus să discut temeinicia acuzaţiilor care au stat la baza arestării edilului. Ca atare, din acest punct de vedere, nu voi fi partizanul nimănui. In definitiv, este treaba instituţiilor abilitate şi a primarului în cauză,singurul în măsură să spună dacă are sau nu să-şi reproşeze ceva în privinţa „ capetelor de acuzare”. Dincolo de aspectele invocate de DNA,cazul Matei a căpătat profunde conotaţii politice, dar nu în sensul clasic în care personajul principal pozează în victimă a opresiunii exercitate de un partid advers aflat la putere. Dincolo de păcatele acumulate ca primar, unii spun că s-ar mai afla pe ţeavă şi alte dosare, Nicolae Matei a fost îngenuncheat, pentru a i se aplica lovitura fatală, de propriul său partid! După cum menţionam în debutul acestui material, punerea sa în libertate a provocat reacţii diverse, în anumite ipostaze, de-a dreptul contradictorii. Unora le-a „ căzut faţa”, cum se spune, alţii, igorând pericolele la care se expun, s-au bucurat cu un entuziasm demn de o cauză mai bună! Ca speţă, cazul Matei nu este unul ieşit din comun,dacă luăm în calcul isprăvile altor „aleşi ai poporului” cu ştaif deprinşi să fenteze legea. In schimb, ca intrigă politică, te ia durerea de cap! 

Multe şi nemăsurate sunt scenariile ţesute la doar câteva minute după eliberarea lui Matei din arest! Unii dintre cei cărora le-a „ căzut faţa”,luaţi prin surprindere de o veste atât de proastă, au susţinut că Matei a fost ajutat de un personaj foarte important şi influent! A fost picătura care a declanşat din nou sarabanda discursurilor şi scenariilor politice ce s-au ţesut în jurul primarului, care, pe această temă, a acumulat o notorietate de invidiat. Cât s-a aflat după gratii, a fost linişte în PSD şi în împrejurimi. Acum, după eliberarea lui Matei, dacă ea a şi fost pusă cumva în practică, adversarii săi s-au grăbit să dezgroape securea războiului pe teme ca: reactualizarea unor episoade din campania electorală de anul trecut, atitudinea gen „ stat în stat” a lui Matei,ignorarea partidului, atacurile la adresa lui Nicuşor Constantinescu,scandalurile pe tema gropii de gunoi, cheia de boltă a unor mahări interesaţi de această investiţie controversată, devierile vizibile de la disciplina de partid etc.

Punctul central al discuţiilor de acest gen rămâne capitolul care include toate diversiunile legate de aprovizionarea cu apă a oraşului Năvodari, episod comentat de unii ca o încercare de discreditare, în plină campanie electorală, a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa! Intrigile politice au dus în derizoriu dosarul pe baza căruia Nicolae Matei a fost arestat şi încarcerat. In schimb, au fracturat PSD Constanţa, conturându-se deja două tabere pe această temă.
Spuneam că punerea în libertate a primarului i-a deranjat vizibil pe unii.
Cui îi este frică de Matei? Si, mai ales, de ce ?