Mâine, zi de doliu naţional

Categories EvenimentePosted on

Trupurile celor 18 români care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier din Muntenegru vor fi transportate astăzi de la Podgorica la Bucureşti, a anunţat luni seara premierul Victor Ponta, precizând că identificarea persoanelor decedate ar putea continua în România.

‘Dincolo de avionul care s-a deplasat la Podgorica (…), imediat ce se încheie procedurile legale, va transporta la Bucureşti cele 18 persoane decedate. De asemenea, mâine dimineaţă la prima oară vor pleca încă două avioane cu toate facilităţile medicale pentru a putea transporta la Bucureşti’ persoanele rănite, a spus Ponta, la sediul MAE.
”Mâine dimineaţă (n.r. azi) vom avea o nouă şedinţă, de data aceasta formală, a Cabinetului şi, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile legale, vom propune ca miercuri să fie declarată zi de doliu naţional în memoria persoanelor care au decedat, în sprijinul şi în semn de respect pentru familiile acestora şi pentru a arăta că o mare tragedie poate să consolideze un sentiment de solidaritate în societatea românească, un sentiment de care atunci când apar asemenea tragedii, avem totuşi foarte mare nevoie”, a afirmat Victor Ponta, la sediul MAE.