Litoralul Românesc: PROGRAMUL EVENIMENTELOR din perioada 1 – 4 mai

Categories Timpul LiberPosted on

Asociaţia de Dezvoltare şi Promovare a Turismului “Litoral – Delta Dunării” (ALDD) anunţă că, în minivacanţa de 1 Mai, organizatorii turismului de pe litoralul românesc al Mării Negre şi din Delta Dunării oferă pachete de cazare cu tarife speciale.
În toate staţiunile pegatirile sunt în toi, cluburile se vor întrece în petreceri, cu DJ internaţionali, centrele balneo – SPA sunt deschise, iar condiţiile meteo sunt prognozate a fi extrem de favorabile, pentru prima plajă sau prima plimbare cu barca, în Delta Dunării, pe anul 2014!

 

LITORALUL ROMÂNESC

 

Ca de obicei, sezonul turistic estival începe, la 1 Mai, cu tradiţionala PARADĂ A LITORALULUI ROMÂNESC, organizată de către Asociatia “Litoral – Delta Dunării”.
În intervalul orar 10.00 – 14.30, pe traseul Mamaia – Năvodari – Constanţa – Eforie – Constanţa – Mamaia, parada va reuni autobuze etajate, “Carul Prietenilor Facebook”, peste 30 de maşini de epocă, motociclete, maşini de la Raliul Deltei, Fanfara RAJA etc.

Iată programul detaliat al acestei parade:

10.00 – Întâlnire participanţi parcarea “Aqua Magic” – Mamaia ( autocare etajate, maşini de epocă, motociclete, “Carul Prietenii Facebook” etc.);
10.30 – Start Parada Litoralului Românesc: defilare prin Mamaia, spre Năvodari;
11.00 – Petrecere în Tabara “Delfinul” – Năvodari, alături de primarul Nicolae Matei;
11.30 – Start spre Constanţa – Bvd. Alexandru Lăpuşneanu – Gara CFR – Bvd. 1 Mai;
12.45 – Eforie Sud – Parcul Primăriei – Târgul de Antichităţi “ANTICA”, alături de primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu ;
13.30 – Parada porneşte spre Eforie -Nord (tranzit prin centru);
14.00 – Sosire în Constanţa;
14.30 – Parada se opreşte în parcarea “Aqua Magic” – Mamaia.

 

MAMAIA

 

19.00 – 21.00: Pe scena special amenajată, pe plaja din zona Cazino – Mamaia, va avea loc un spectacol multietnic, de muzică şi dansuri, organizat de către Asociaţia “Litoral – Delta Dunării” (ALDD), cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).
Vor participa la spectacol: Ansamblul Folcloric “Brâuleţul Dobrogean”, Ansamblul “Fluria” al Comunităţii Armâne din Constanţa, Ansamblul “Elpis” al Comunităţii Elene din Constanţa şi vedeta constănţeană Andreea Olariu.

Imediat după spectacolul de la scenă, oficialităţile prezente vor susţine un “speech”, în faţa publicului participant, şi vor lansa două filme de promovare, respectiv Filmul oficial al staţiunii Mamaia, în versiunea integrală, şi spotul “Descoperă România: priveşte cu sufletul şi asculta cu inima”, la care sunt asteptaţi să participe mii de turişti.

În încheiere, turiştii vor avea parte de un spectaculos “show” de lasere şi o lansare de sute de lampioane, pe cerul staţiunii Mamaia, deasupra mării.

Cluburile din Mamaia vor difuza, simultan, filmul de promovare, care va putea fi urmarit, astfel, de miile de turişti prezenţi în staţiune.

 

RESTUL LITORALULUI

 

În staţiunile Năvodari, Eforie şi Costineşti vor avea loc evenimente similare, organizate de catre Asociaţia de Promovare “Litoral – Delta Dunării” şi Autoritatea Naţională pentru Turism, cu sprijinul Primăriilor care administrează aceste staţiuni, într-un concept comun, menit să promoveze staţiunile de pe Litoral, numit “Redescopera Litoralul Românesc”.
Astfel :

 

Năvodari – 1 Mai: în Tabara “Delfinul”
Programul artistic va începe la ora 11.00, se va încheia în jurul orei 20.00 şi va cuprinde prestaţiile următorilor artişti: What’s Up, Axinte, Lorenna, Violeta Constantin, Autentic, Sylvie, Aurel Moga, Dan Cernavodeanu, Ionut Dulgheriu.
Seara se va încheia cu un “show” de lasere.
În corturile amenajate în apropierea scenei vor fi oferite, gratuit, celor prezenţi, produse alimentare tradiţionale româneşti, vor fi organizate expoziţii, sesiuni de “face-painting”, se vor realiza / printa fotografii, ce urmează a fi oferite persoanelor prezente.
Evenimentul se va încheia cu un “show” de lasere.

 

Eforie Sud – 1 Mai: în Parcul Primăriei (Str. Progresului)
– Expozitie de antichităţi: Târgul “Antica”;
– Program artistic, în intervalul orar 17.00 – 20.30;
– Teatrul de copii “Zurli” – Festival de muzică şi dans pentru copii (aprox. 2 h şi 30 min.);
– Concert NADIR – Vocea României;
– 20.30 – “show” lasere.

 

Costineşti – 2 mai: plaja Costineşti – Zona Obelisc;
– Jocuri sportive, jocuri pe plaja;
– Spectacol cu trupe de folk si rock, artişti solo etc. ;
– 20:30 – “show” lasere.

De asemenea, în urma parteneriatului dintre Asociaţia de Promovare “Litoral – Delta Dunării” şi A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons, în perioada minivacanţei de 1 Mai vor fi distribuite, gratuit, materiale informative educative, din cadrul Campaniei Nationale “O 9atitudine! – TOT ACASĂ E MAI BINE!”, atât către agenţii economici de pe Litoral (hoteluri, cluburi, restaurante etc.), cât si către turiştii prezenţi la evenimentele desfăşurate cu ocazia deschiderii sezonului estival 2014.

 

INFORMAŢII UTILE

 

Autobuze etajate

 

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2014, autobuzele etajate vor circula în program 10.00 – 20.00, zilnic, cu frecvenţa de 30 minute, cu plecări din staţia RATC de la Gara CFR din Constanţa.

Traseul este cel consacrat, „Mamaia Estival”: Gara CFR Constanţa– Bd. Ferdinand – Str. Mircea cel Bătrân – Bd. Mamaia, până la capătul staţiunii Mamaia, la Hotel “Caraiman” şi retur, pe: Bd. Mamaia – Bd. Tomis – Bd. Ferdinand – Gara CFR Constanţa.

Biletele de transport se pot procura numai de la taxatoare, în autobuz, la preţul de 5 lei.

 

Telegondola Mamaia

 

În perioada 1 – 4 mai, Telegondola va funcţiona zilnic, între orele 10.00 – 20.00.
Tarif: 15 lei / persoană (o călătorie).
Copiii sub 7 ani şi persoanele cu handicap beneficiază de transport gratuit!

 

Podul rutier Agigea

În perioada 29.04.2014, ora 14.00 – 06.05.2014, ora 08.00, pe podul rutier peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, de la Agigea, se va circula doar cu restricție de viteză, 50 km/h, fără restricție de tonaj doar pentru transportul de călători, restricțiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menținute.
În această perioadă, se va circula pe trei benzi, Poliția Rutieră stabilind, în funcție de fluxul de trafic, numărul de benzi pe sens, astfel încât să nu existe ambuteiaje.

 

DELTA DUNĂRII: SULINA

 

În perioada 1 – 4 mai, turiştii vor avea parte de un eveniment inedit, respectiv “Sulina Fusion Cruise”, prima editie.
Astfel, timp de trei zile și trei nopți, turiştii pot petrece, alături de Kiss FM, la Sulina, în cel mai îndepărtat punct Estic al Europei (fără Ucraina şi Federaţia Rusă, desigur…), lângă gura de vărsare a Brațului Sulina, în Marea Negră, pe plaja vechiului “Porto–Franco”, oraș al marinarilor, aventurierilor, piraților, al lucrătorilor plătiți în aur, al moravurilor ușoare, dar și primul oraș de pe continent unde se poate vorbi despre conceptul Europei Unite.

Programul evenimentului este urmatorul:
Joi 1 mai – Ship Parade, orele 12:00, Partydul Kiss Fm în frunte cu Dan Fințescu și Olix, alături de Cristi Nitzu și Ana Moga vă asteaptă pe faleza municipiului Tulcea, gata îmbarcați și cu chef de party.Orele 13:00, “Vaporul Kiss Fm ” părăsește portul Tulcea! – Cinci ore de petrecere pe vapor, cinci ore de veselie și sunt primele cinci ore de încălzire am spune noi, pentru că vor urma alte multe multe ore de petrecere pe plajă!
Vineri 2 mai – Pirate Day: orele 11:00 – 12:00 – Distracţia va reîncepe pe plajă cu muzică și bucătărie tradiţională în aer liber.
Se vor prepara mâncăruri din pește, cum ar fi tradiționalul storceag (ciorba de peşte), grătar de pește şi cârnaţi de vită pentru a acoperi toate gusturile.
Mâncărurile vor fi preparate de către „pirații” din localiate, bucătari cu experiență în arta culinară tradițională.
Petrecerea „piraților” va continua cu un concurs de băut bere (beerpong, băut bere cu paiul), trasul sforii, iar pe înserate club – disco şi foc de tabără, toate acestea în stilul specific rebelilor pirați și nu în ultimul rând alături de invitații noștri, echipa Kiss Fm în frunte cu Cristi Nitzu și Ana Moga, Chris T. și rezident Dj Daniel.
Sâmbătă 3 mai 2014 – Competition Day : Orele 11:00 – 12:00 – Distracţia pe plajă va continua cu concursuri de Darts şi Poker.
Ora 21:00 – Va avea loc premierea câștigătorilor concursurilor din cadrul evenimentului, iar după festivitate, petrecerea va continua cu un mega foc de tabără, acompaniat de muzică live (chitară), iar nu în ultimul rând un mega foc de artificii va lumina cerul. După miezul nopții invitații noștri Cristi Nitzu și Ana Moga de la Kiss Fm, alături de Chris T. și rezident Dj Daniel, vor trece înapoi la „butoane” și vor continua petrecerea!
Detalii despre program si bilete pe http://plajasulina.ro/sulina-fusion-cruise/

FOTO: Telegondola MAMAIA (Sursa: pietricica.ro).