Locuri din lume unde sunt interzise jocurile de noroc

Categories LifestylePosted on

Participarea la jocurile de noroc este o varianta de petrecere a timpului liber extrem de populara in intreaga lume in ziua de astazi. Cazinourile si casele de pariuri devin tot mai populare si atrag milioane de jucatori din intreaga lume.

Cu toate acestea insa, nu in toate colturile lumii jocurile de noroc sunt permise. Trebuie sa stii ca exista tari in care jocurile de noroc sunt interzise fie prin lege, fie prin norme sociale. Tocmai despre acest subiect iti voi prezenta detalii in randurile de mai jos si vei afla o parte dintre zonele lumii in care nu sunt permise jocurile de noroc.

1. Emiratele Arabe Unite

Aceasta tara din Orientul Mijlociu este una foarte restrictiva din anumite privinte, iar in aceasta categorie intra si jocurile de noroc. Chiar daca Emiratele Arabe Unite sunt o destinatie foarte populara de vacanta in ziua de astazi, totusi in cadrul acestora jocurile de noroc sunt complet interzise.

Vorbind de o tara islamica, participarea la jocurile de noroc este vazuta drept un mare pacat, iar din acest motiv este interzisa aici participarea la orice forma de joc de noroc – cazinouri, pariuri sportive sau jocuri de noroc online.

In aceste conditii, noi romanii ne putem considera norocosi si favorizati, deoarece in tara noastra jocurile de noroc offline si online sunt perfect legale, astfel ca ne putem distra fara probleme. Mai mult decat atat, pe internet poti chiar beneficia de bonusuri gratuite pe anumite platforme, iar uneori ti se ofera la Betano bonus fara depunere.

2. Qatar

In micuta tara din Orientul Mijlociu, cunoscuta in intreaga lume pentru rezervele sale imense de petrol si pentru orasele ultra-moderne, situatia privind jocurile de noroc este identica cu cea din Emiratele Arabe Unite. Fiind tot o tara islamica, jocurile de noroc sunt interzise aici prin religie, iar cei care sunt prinsi participand la jocuri de noroc risca amenzi usturatoare sau chiar inchisoare.

3. Coreea de Nord

Asa cum probabil te asteptai, si in Coreea de Nord sunt interzise jocurile de noroc, la fel cum se intampla cu multe alte activitati. Vorbind de o tara cu un regim autoritar si in cadrul careia se manifesta profund lipsa libertatii de exprimare, nici jocurile de noroc nu sunt permise.

Cu toate acestea insa, exista si o mica exceptie de la aceasta regula. Turistii straini care ajung in Coreea de Nord au posibilitatea de a participa la jocuri de noroc in cateva cazinouri special destinate acestui lucru.

4. Japonia

Chiar daca in Japonia jocurile de noroc nu sunt complet ilegale, totusl ele sunt foarte strict reglementate. Astfel, se poate participa doar la anumite tipuri de jocuri de noroc, cum ar fi, de exemplu, cursele de cai si motociclete sau anumite loterii. Cazinourile si casele de pariuri sunt complet interzise.

Cu toate acestea, guvernul japonez a adoptat recent o lege prin care va permite deschiderea anumitor resorturi ce vor include si sali de jocuri de noroc, iar o prima astfel de locatie este de asteptat sa se deschida in anul 2025.

5. Singapore

Orasul-stat Singapore este recunoscut in intreaga lume pentru unele reguli foarte stricte pe care le-a adoptat de-a lungul timpului. Cu toate acestea, poate e surprinzator, dar jocurile de noroc nu sunt complet interzise aici, insa sunt controlate cu strictete. Mai exact, exista in Singapore doar doua resorturi care includ si cazinouri.

Pentru a participa insa la jocurile de noroc din aceste locatii, rezidentii permanenti din Singapore trebuie sa plateasca o anumita taxa – 150 de dolari singaporezi pe zi (aproximativ 500 lei) sau 3.000 de dolari singaporezi pe an (aproximativ 10.300 lei). Prin aceste taxe se urmareste descurajarea localnicilor de a participa la jocurile de noroc.

6. Cambodgia

Jocurile de noroc sunt complet interzise in Cambodgia, insa doar pentru localnici. Tara a devenit o destinatie populara pentru turistii pasionati de gambling. Aici exista peste 50 de cazinouri, mare parte dintre ele fiind localizate in apropiere de granita cu Thailanda.

In 2019 insa, guvernul din Cambodgia a anuntat ca nu va mai acorda licente pentru cazinouri noi si nici nu va reinnoi licentele pentru cazinourile existente, deci in curand in Cambodgia nu se va mai putea participa deloc la jocuri de noroc.

Pe langa tarile deja mentionate mai sus, jocurile de noroc sunt interzise complet sau partial si in alte parti ale lumii, iar pe aceasta lista pot fi incluse Arabia Saudita, Brunei, Lebanon, Kuweit, Iran, Bangladesh sau statele Utah si Hawaii din Statele Unite ale Americii, de exemplu.